BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Is jouw kleding al duurzaam?

We hebben waarschijnlijk bijna allemaal onze kast wel volhangen met tal van toffe outfits. Maar grote kans dat bij velen niet eens de helft van de kast wel van duurzaam of hoge kwaliteit materiaal is. Eigenlijk erg jammer, want behalve stijlvol winkelen mogen we hier ook steeds een beetje bewuster in zijn.

Duurzame materialen zijn namelijk niet alleen beter voor het milieu; ze bieden ook nog eens een hogere kwaliteit. Om het winkelen wat gemakkelijker te maken hebben we een aantal duurzame materialen op een rijtje gezet.

Bamboe kleding
Bamboe kleding is nog redelijk nieuw op de markt en kom je daardoor nog niet in zo heel veel kasten tegen. Dat is erg jammer, want bamboe kleding is ongelooflijk comfortabel! Het lucht toelatende materiaal houdt geen vocht vast en zorgt er dus voor dat zweetvlekken verleden tijd zijn. Daarnaast zijn bamboe sokken ideaal om stinkende zweetvoeten zoveel mogelijk te voorkomen.

Naast al deze voordelen is bamboe ook nog eens een stuk beter voor het milieu. De bamboe plant groeit namelijk erg gemakkelijk en heeft weinig water nodig. Dit betekend dat de plant op deze manier ontbossing zoveel mogelijk tegen kan gaan. Daarnaast groeit een gesnoeide plant gewoon weer opnieuw aan – ongelooflijk duurzaam dus!

Katoen kleding
Katoen kleding is ook erg comfortabel en hoog van kwaliteit. Voordat we bekend raakten met bamboe kleding was katoen dan ook een van de meest duurzame stoffen op de markt. Helaas wordt bij de productie van katoen veel gebruik gemaakt van water en chemische bestrijdingsmiddelen.

Als je kleding van katoen koopt is het dus ook verstandig om voor de ‘organic katoen’ kledingstukken te kiezen. Bij het kweken van organic katoen worden namelijk geen chemische middelen gebruikt en het materiaal wordt vaak met de hand geplukt. Tip: je kan katoen gewoon op lekker lage temperatuur wassen; ook heel duurzaam!

Lyocell kleding
Lyocell kleding is niet alleen zijdezacht, maar heeft ook een fijne en luxe uitstraling. Het is een duurzame en zeer stijlvolle, luxueuze stof. Lyocell is wellicht kunstmatig gemaakt, maar komt van een natuurlijke stof; namelijk hout. Het hout wordt veelal gehaald uit speciaal beheerde, duurzame bossen. De chemicaliën die tijdens de verwerking van het product gebruikt worden, worden opgevangen om later hergebruikt te worden.

Biologisch wol
Het is niet voor iedereen even comfortabel, maar biologisch wol is natuurlijk een enorm duurzaam materiaal. Kies wel voor biologische wol; in dit geval zijn de leefomstandigheden van de schapen namelijk een stuk beter. Een ander voordeel is het feit dat in het geval van biologische wol er geen chemicaliën gebruikt worden.

Hoe duurzaam is jouw kledingkast?

Bron afbeelding:

Shutterstock.com – Biothailand

 

Comments:

 • 15 mei 2018

  Goede tips!
  Ik let er zeker goed op

  Beantwoorden...
 • 23 juni 2018

  Wow! Heel interessant artikel, want informatie over bamboe kleding ben ik niet elders tegengekomen.
  Het is een aanrader, aangezien ik genoeg mensen een paar sokken cadeau kan maken.

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts