BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Je woonkamer gezellig inrichten: 5 tips

Je woonkamer kan in allerlei stijlen zijn ingericht. Maar of je hem nu praktisch, minimalistisch, modern of stijlvol hebt ingericht: als het er niet gezellig is, heb je er niet zo veel aan.

De woonkamer is voor de meeste mensen de belangrijkste ruimte in huis. Hier kun je jezelf lekker ontspannen. Dit zijn 5 tips om je woonkamer gezellig in te richten.

1. Zacht is gezellig

Harde lijnen maken de ruimte minder gezellig. Zachte lijnen zorgen juist voor gezelligheid. Ga dus voor zachte items om de kamer warmer en gezelliger te maken.

Bijvoorbeeld bonten plaids of zachte kussens kunnen de inrichting een stuk gezelliger maken. In de zomer zijn plaids vooral decoratief, maar in de winter zijn ze ook heerlijk warm als je relaxt op de bank zit.

2. Maak de kamer persoonlijk

De woonkamer mag best een persoonlijke uitstraling hebben. Ga bijvoorbeeld voor een mooie foto op canvas. Kies een foto die voor jou belangrijk is, bijvoorbeeld eentje die je zelf hebt geschoten.

Laat deze op grote schaal afdrukken en geef hem een centrale plaats in de woonkamer. Daarmee maak je de woonkamer niet alleen gezelliger, maar krijgt hij ook een persoonlijkere uitstraling.

3. Gebruik houtkleuren in de woonkamer

Hout is een warm materiaal dat automatisch zorgt voor gezelligheid. Je kunt hout op allerlei manieren gebruiken: bijvoorbeeld door (massief) houten meubels te kiezen.

Je ziet tegenwoordig ook veel houtkleuren in laminaat, in gelamineerde meubels en op meubelpanelen. Dat maakt niet zoveel uit, want het is vooral de kleur die de kamer gezelliger maakt, dan bijvoorbeeld steen of metaal doen.

4. Bloemen en planten in de woonkamer

Om de woonkamer gezelliger te maken kun je ook planten inzetten. Planten hebben sowieso een vriendelijke uitstraling, zolang je er goed voor zorgt. Heb je geen groene vingers? Ga dan voor planten die eenvoudig te verzorgen zijn.

Een plant met dode bladeren maakt de kamer namelijk juist veel minder gezellig. Vetplanten of planten als Aloë Vera kunnen heel lang zonder water en blijven toch mooi.

5. Seizoensdecoraties

Decoraties zorgen voor gezelligheid. Maar als je al maanden (of zelfs jaren) dezelfde stoffige decoraties hebt staan, gaat dat effect verloren. Probeer eens mee te gaan met de seizoenen. In het voorjaar ga je voor pasteltinten en bloembollen om het gezellig te maken.

De zomer is de tijd van felle kleuren, bloeiende planten en lichte tinten. De herfst draait natuurlijk om herfstkleuren en om de natuur. En in de winter kun je helemaal los gaan met warme tinten, kaarsen en kussens en plaids om het gezelliger te maken.

Door mee te gaan met het seizoen heb je telkens een andere sfeer, wat de woonkamer nog gezelliger maakt. Je woonkamer is een ruimte die je veel gebruikt en waar je gasten ontvangt. Het is dus belangrijk dat die niet alleen mooi, maar ook gezellig is ingericht.

Weet je niet zo goed hoe dat moet? Dan kan het fijn zijn om moodboards en ideeën van anderen te bekijken. Je kunt (een deel van) het idee overnemen in je eigen interieur. Met deze vijf tips wordt jouw woonkamer in elk geval al een stuk gezelliger.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts