BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Kamperen in Spanje: 4 tips

Ben je de hotels even helemaal beu en wil je juist lekker kunnen ontspannen in een natuurlijke omgeving? Dan is kamperen in Spanje een droom die werkelijkheid wordt. Het mooie landschap en de aangename temperaturen zorgen ervoor dat iedere kampeertrip een succes wordt. Maar waar let je nu op bij het vinden van een camping in Spanje? We geven je een aantal handige tips.

1. De verschillende soorten campings

Over het algemeen is de kwaliteit van campings in Spanje ontzettend goed. De plekken zijn ruim, de sanitaire voorzieningen zijn top en er is van alles te doen. Wel zijn er zoals altijd ook in Spanje drie verschillende niveaus campings te onderscheiden: de standaard camping, de eenvoudige camping en de naturistencamping. Je kunt bijvoorbeeld hier een overzicht van allerlei verschillende campings in Spanje vinden. Hoef je er alleen nog maar eentje uit te zoeken die je aanspreekt!

2. In het wild kamperen

Het is niet overal toegestaan, maar op sommige locaties in Spanje mag je zelfs in de wilde natuur kamperen! Een geweldige manier om lekker avontuurlijk te genieten van het kamperen in Spanje natuurlijk. Er zijn speciale gebieden aangewezen waar deze mogelijkheid is, en je kunt online meer informatie vinden over het gebied zelf en de mogelijkheden. Let op: het is verboden om in de nationale parken te kamperen.

3. Op zoek naar luxe aan de Costa Brava

Wil je toch iets meer luxe tijdens je kampeertrip in Spanje? Ga dan op zoek naar een camping aan de Costa Brava; op deze locatie zijn er maar genoeg luxe campings te vinden. De campings hebben allerlei voorzieningen en liggen daarnaast vaak lekker dicht bij het prachtige strand, de leuke dorpjes en steden en de mooie natuur. Daarnaast beschikken veel luxe campings ook over een eigen zwembad en allerlei andere entertainende extra’s zodat je de camping eigenlijk niet eens af hoeft.

4. Het vervoer

Mocht je met een eigen auto reizen, dan heb je natuurlijk geen verder vervoer nodig. Maar besluit je nu een caravan te huren en met het vliegtuig naar Spanje te gaan, dan is het verstandig om per camping even te kijken wat er mogelijk is. Hoewel het hartstikke fijn is om een paar dagen op de camping te ontspannen, wil je er uiteindelijk natuurlijk wel op uit om het mooie Spanje te kunnen ontdekken.

Bron afbeelding: Anetlanda / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts