BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Keuken kiezen of verbouwen? Let us help!

Tegenwoordig gaan de meeste mensen mee met de meest recente keukentrends, dit kan zowel groot als klein aangepakt worden. Zo kies je nauwkeurig voor het apparatuur en let je goed op de stijl wanneer je bezig bent met een geheel nieuwe keuken, maar wanneer je de huidige keuken wil aanpassen gaat het juist meestal om de decoratie.

De laatste jaren mag je keuken meer gezien worden dan ooit. Daarom kiezen we vaker voor een stijlvolle keuken zodat deze gelijk aanvoelt als een tweede woonkamer. Wij zetten graag een paar handige tips voor je op een rijtje waardoor ook jij de ideale keuken kan creëren.

Wonen en koken komen samen

Zoals we net zeiden wil je de keuken laten aanvoelen als tweede woonkamer. De keuken is dan ook niet langer meer een afgesloten ruimte maar juist een verlenging van de woonkamer. Zo’n ‘woonkeuken’ bestaat vaak uit twee delen, zo vind je tegen de muur de gootsteen men de losse apparaten en daartegenover vind je het kookeiland.

Dit geeft extra ruimte om te koken en dus automatisch om meer ontspannen te werk te gaan. Daarnaast is je bar of eettafel het verlengde van het kookeiland, dit is de ideale plek om te eten of een krant te lezen.

Aangezien je hier vaker tijd zal gaan doorbrengen is het ook zeker niet onbelangrijk om wat leuke accessoires toe te voegen. Haal bijvoorbeeld de natuur naar binnen door planten neer te zetten. Je kunt ook leuke foto’s laten maken en zo meer sfeer aan de muren creëren. Zo hoef je niet altijd die kale muren aan te staren wanneer je kookt of gezellig aan de bar/tafel zit.

Materiaal bepaalt!

Je keuze voor het materiaal dat je gebruikt bepaalt de stijl en sfeer in je keuken. Kies bijvoorbeeld voor hout, koper of marmer wanneer je voor de chiquere stijl gaat of kies voor leer, rvs of beton wanneer je voor de industriële look gaat. Wees ook niet bang om te werken met contrasten, zo trek je met jou keuken extra aandacht.

Laat de techniek het werk doen

Strakke designs zie je al jaren terugkomen, zo zie je tegenwoordig veel volledig greep loze keukens. Met de nieuwe technieken kun je ervoor zorgen dat je alle lades opent door bijvoorbeeld er zachtjes op te drukken. Voor een extra ruimtelijk effect in de keuken laat je de onderste keukenkastjes zweven.

Dit zorgt voor een ruimtelijk effect omdat de vloer onder de kasten nog steeds zichtbaar is. Een andere optie is om de kasten en/of apparatuur in de muur te laten bouwen.

Bron afbeeldingen:

Shutterstock.com – Dariusz Jarzabek & Switlana Symonenko

Comments:

 • 2 juni 2018

  Had ik maar zoveel ruimte!

  Beantwoorden...
 • 13 juni 2018

  Leuk artikel! En het is inderdaad leuk om de keuken bij de woonkamer te betrekken en er wat moois van te maken.

  Groetjes,
  Marieke

  Beantwoorden...
 • 14 juni 2018

  Wij hebben onlangs onze keuken gerenoveerd, met een grote eiland en een nieuwe vloer. Het belangrijkste vind ik dat je samen rond de keuken kan eten, genieten en kletsen. De keuken was eerst helemaal afgesloten van de rest van het huis door de muur eromheen, maar ik vind het juist fijn om samen in en uit de keuken te gaan.

  Beantwoorden...
 • 6 januari 2023

  Ik zou ook graag mijn keuken willen verbouwen. Deze is al erg oud en toe aan een opknapbeurt. Het lijkt mij ook heerlijk om mijn keuken te verbinden met mijn woonkamer. Zo kunnen we optimaal gebruik maken van onze ruimtes.

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts