Kies het juiste kinderbed bij de juiste leeftijd


_DSC0289_2

Het is zeer belangrijk dat kinderen goed slapen, of ze nu 3 jaar of 8 jaar oud zijn. Maar hoe weet je welk kinderbed het meest geschikt is voor de leeftijd van jouw kind. Dit is een vraag die veel voorkomt dus hoog tijd om hier antwoord op te geven. Het belangrijkste advies luidt: Kijk naar jouw kind. Het verschilt per kind wanneer deze toe is aan groter bed. Het ene kind slaapt graag laag bij de grond terwijl de ander in een stapelbed of hoogslaper wilt liggen.

 

Een kinderbed laag bij de grond

Voor de overstap van een kinderledikantje naar een groot kinderbed is geen vaste leeftijd. Meestal als je kind eruit begint te klimmen is het tijd voor een groter bed. Meestal gebeurt dit tussen de 1,5 en 3,5 jaar oud. Het kan zijn dat je kind bang is om uit bed te vallen ondanks dat deze laag bij de grond is. Kies dan voor een kinderbed met een uitvalbeveiliging.

IMG_4775_2

De halfhoogslapers

Een halfhoogslaper is zeer populair bij kinderen boven de 4 jaar. Als ouder zijnde kan dit natuurlijk eng zijn, je kind in een hoog bed laten slapen op die leeftijd. Gelukkig komen bijna alle halfhoogslapers met een uitvalbeveiliging aan vier kanten. deze bedden zijn eenvoudig te beklimmen met schuine trapje. Zorg wel dat deze stevig aan het bed vast zit.

Extra tip: Zorg dat jouw kind het licht aan en uit kan doen vanuit het bed, dan hoeven ze niet in het donker de trap op en af te klimmen.

 

De hoogslapers

Als jouw kind zes jaar oud is, dan zijn de hoogslapers zeer leuke en populaire bedden. Het kan ook zo zijn dat jouw zoon of dochter al op een eerdere leeftijd in een hoogslaper kan of wilt slapen. Het belangrijkste is dat je kind rustig slaapt zonder extreem veel te draaien en woelen, doen ze dit wel dan kun je beter nog even wachten met een hoogslaper.

Daarnaast is de hoogslaper ook zeer populair onder tieners en studenten. Dit komt onder andere omdat er handige hoogslapers met bank en/of bureau beschikbaar zijn. Dit is ideaal omdat het bed hierdoor minder ruimte inneemt. En zeker als een kind in de tienerjaren zit is het belangrijk dat ze de ruimte krijgen en hebben in hun kamer. De hoogslaper is daarom ideaal omdat je onder het bed volop ruimte hebt voor een bureau of kastjes.

 

De stapelbed

Net zoals voor de hoogslapers geldt de leeftijd van 6 jaar als een prima leeftijd om over te stappen op een stapelbed. En ook hier geldt, afhankelijk van het slaapgedrag van het kind, dat het eventueel ook op een jongere leeftijd kan. Hoe weet je wanneer je kind hier klaar voor is:
– Bewegen ze veel in hun slaap?
– Worden ze in de nacht vaak wakker?
– Hebben ze de motorische vaardigheden om in en uit het bed te klimmen?

Vindt een antwoord op deze vragen en je weet of jouw kind geschikt is voor een stapelbed.

stapelbed

Stapelbedden zijn in veel verschillende varianten beschikbaar. Denk aan stapelbedden met speelgordijnen, bedtentjes in verschillende thema’s. Denk hierbij aan:

– Prinses
– Bloemen
– Jungle
– Piraat
– Ridder
– Ruimte
– En nog vele anderen

Wij hopen dat je, na het lezen van dit artikel, weet welk bed het meest geschikt is voor jouw kind!

2 gedachten over “Kies het juiste kinderbed bij de juiste leeftijd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *