Kipfilet gevuld met roomkaas, spinazie en pesto


Nog geen idee wat er vanavond op het menu staat? Probeer dan eens dit recept van gastblogger Fatima voor gevulde kipfilet met roomkaas, spinazie en pesto uit de oven!

Ingrediënten:

  • 1 dubbele kipfilet
  • 2 á 3 tl verse roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
  • 2 á 3 tl rode pesto
  • 1 á 2 tl honing
  • verse spinazie
  • verse rozemarijn
  • kipkruiden
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in twee plakken als deze te dik is, het moet namelijk oprolbaar zijn. Sla de kipfilet plat met een vleeshamer of gebruik de achterkant van een koekenpan.

 photo recept-kipfilet-gevuld-met-roomkaas-philadelphia-pesto-spinazie-4_zps12e8c8e6.png

Meng de roomkaas, pesto en honing in een kommetje en bestrijk de binnenkant van de kipfilet hiermee. Verdeel er de verse spinazieblaadjes overheen en rol de kipfilet op. Je kunt eventueel hierbij gebruik van plasticfolie om de kiprollade goed stevig in elkaar te rollen.

 photo recept-kipfilet-gevuld-met-roomkaas-philadelphia-pesto-spinazie-1_zps839ddfb5.png

Leg de opgerolde kipfilet in een ovenschaal met de naad naar beneden. Besmeer het geheel met een beetje olijfolie en breng op smaak met zwarte peper, zout en wat kipkruiden. Leg er een paar takjes verse rozemarijn op en schenk er wat honing overheen.

 photo recept-kipfilet-gevuld-met-roomkaas-philadelphia-pesto-spinazie-_zps4fcc1581.png

 photo recept-kipfilet-gevuld-met-roomkaas-philadelphia-pesto-spinazie-opgerold_zps72db43ac.png

Schuif de ovenschaal in een goed voorverwarmde oven van 180-200 graden en laat de kip onbedekt gaar worden, tot hij niet meer roze van binnen is.

 photo recept-kipfilet-gevuld-met-roomkaas-philadelphia-pesto-spinazie-2_zpsa4eb64a0.png

Serveertip

Serveer de gevulde kipfilet met aardappeltjes uit de oven, échte mayonaise en een beetje rucola.

Eet smakelijk!

14 gedachten over “Kipfilet gevuld met roomkaas, spinazie en pesto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *