Nog geen idee wat er vanavond op het menu staat? Probeer dan eens dit recept van gastblogger Fatima voor gevulde kipfilet met roomkaas, spinazie en pesto uit de oven!
Ingrediënten:
- 1 dubbele kipfilet
- 2 á 3 tl verse roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
- 2 á 3 tl rode pesto
- 1 á 2 tl honing
- verse spinazie
- verse rozemarijn
- kipkruiden
- olijfolie
- zout
- peper
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in twee plakken als deze te dik is, het moet namelijk oprolbaar zijn. Sla de kipfilet plat met een vleeshamer of gebruik de achterkant van een koekenpan.
Meng de roomkaas, pesto en honing in een kommetje en bestrijk de binnenkant van de kipfilet hiermee. Verdeel er de verse spinazieblaadjes overheen en rol de kipfilet op. Je kunt eventueel hierbij gebruik van plasticfolie om de kiprollade goed stevig in elkaar te rollen.
Leg de opgerolde kipfilet in een ovenschaal met de naad naar beneden. Besmeer het geheel met een beetje olijfolie en breng op smaak met zwarte peper, zout en wat kipkruiden. Leg er een paar takjes verse rozemarijn op en schenk er wat honing overheen.
Schuif de ovenschaal in een goed voorverwarmde oven van 180-200 graden en laat de kip onbedekt gaar worden, tot hij niet meer roze van binnen is.
Serveertip
Serveer de gevulde kipfilet met aardappeltjes uit de oven, échte mayonaise en een beetje rucola.
Eet smakelijk!