BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Kiploempia’s maken – Marokkaanse loempia’s met kip

Ondanks dat er helemaal niks Marokkaans is aan loempia’s is dit recept bedoeld voor kiploempia’s met een Marokkaanse twist. Vooral in de maand ramadan wordt dit knapperig hapje door velen gegeten. Meestal wordt het dan geserveerd met harira, een Marokkaanse maaltijdsoep met kikkererwten. Het is niet moeilijk om ze zelf te maken, al gaat er een beetje tijd inzitten in het vouwen van de loempia’s!

Ingrediƫnten voor 40-60 stuks:

  • 1 pak loempiavellen
  • 1 kipfilet, in grove stukken
  • 2-3 winterwortels, in dunne plakjes
  • 100-125 gr tauge
  • 1 prei, in dunne plakjes
  • 1/2 kip bouillonblokje
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 100 gr mihoen

Kruiden en specerijen (op eigen smaak bepalen):

  • Kipkruiden
  • Gemberpoeder
  • Saffraanpoeder (optioneel)
  • Paprikapoeder
  • Kurkuma
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Snijd de kip in reepjes of grove blokken en bak het met de kruiden en specerijen. Pluis vervolgens deze kip in kleine stukjes. Bereid de mihoen volgens de verpakking en snijd of knip het vervolgens in stukken. Meng dit met de kip en groenten die je op voorhand hebt gesneden. Breng het eventueel extra op smaak met kruiden, specerijen en bouillonblokje.

Maak een bloempapje d.m.v. een eetlepel bloem te mengen met wat water tot je een papje krijgt. Leg een loempiavel op je aanrecht en bestrijk de randen van de loempiavel met het bloempapje. Schep een eetlepel vulling over de onderkant van het loempiavel. Vouw de zijkanten over de kipvulling en rol de loempia op. Herhaal dit met de resterende vulling en loempiavellen.

Frituur vervolgens de loempia’s in porties in een pan tot ze goudbruin zijn. Per portie bak je de kiploempia’s 6-7. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer direct!

Eet smakelijk!