BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Koffiezetapparaat kopen? 5 praktische tips

Wanneer je vroeger een nieuw koffiezetapparaat moest hebben, was de keus niet zo moeilijk. Er was verschil in merken, maar verder deed elk koffiezetapparaat gewoon hetzelfde. Je stopte er zelf een filterzakje met gemalen koffie in, mat keurig genoeg water af en het apparaat deed de rest. Maar zo simpel is het ondertussen allang niet meer.

Met al die verschillende koffiezetapparaten die er nu zijn, zie je door de bomen het bos niet meer. Welk koffiezetapparaat is nu eigenlijk het beste? Als jij op jacht gaat naar je nieuwe koffiezetapparaat, lees je eerst nog even deze 5 praktische tips!

1. De koffie die jij lekker vindt

Natuurlijk kies je een koffiemachine waarmee je koffie zet die jij lekker vindt. Voor de een is dat een gewoon, ouderwets koffiezetapparaat. De ander houdt meer van koffie uit een espressomachine. Tegenwoordig is de Nescafe Dolce Gusto helemaal in, want hiermee kun je wel 30 verschillende soorten koffie en thee zetten. Het apparaat werkt met cups, maakt zelf een mooie schuimlaag en werkt erg makkelijk.

2. De hoeveelheid koffie die je zet

Ben jij iemand die vaak visite over de vloer heeft? Waar mensen je altijd vragen om een tweede (of derde) bakje? Ben je zelf een grote koffiedrinker? Dan heb je natuurlijk niet zoveel aan een espressoapparaat dat op zijn hoogst twee kopjes tegelijk kan zetten.

Anderzijds is het weinig zinvol om een enorm koffiezetapparaat te kiezen als je dagelijks maar één of twee kopjes koffie zet. Kies een apparaat dat bij het gebruik past. Veel mensen hebben een groot koffiezetapparaat in de gangkast staan en op het aanrecht een kleiner apparaat.

koffiezetapparaat-koffiemachine-kopen-aanschaffen-tips

3. Bepaalde merken

Misschien heb je wel een voorkeur voor bepaalde merken. Of zijn er merken die je bij voorbaat al niet wilt gebruiken. Het is goed om hier alvast over na te denken. Als jij bijvoorbeeld je hele leven al apparaten van een bepaald merk gebruikt en je bent hier tevreden mee, waarom zou je dan overstappen op een ander merk?

Tegelijkertijd is het goed om te beseffen dat merken onderling grote verschillen kunnen hebben. Je moet je hier dus wel even goed op oriënteren.

4. Consumentenbond en radar

Heb je een merk en apparaat op het oog? Dan ga je nu kijken naar betrouwbare informatie. Allereerst loop je reviews langs. Kijk goed naar reviews die wat lager scoren in Google.

Daarnaast heb je natuurlijk onderzoeken van de consumentenbond naar de kwaliteit van koffiezetapparaten. En bij radar vind je veel voorkomende klachten. Onderzoek of het apparaat dat je op het oog hebt ook echt zo goed is als je denkt.

5. Het koffiezetapparaat testen

In sommige winkels en bij sommige gelegenheden kun je een apparaat ook testen. Ga bijvoorbeeld eens naar een winkel die gespecialiseerd is in koffiezetapparaten. Hier kun je meestal het apparaat van je keuze wel testen. Of in elk geval is het goed om een showmodel te bekijken en ook vanbinnen te zien hoe het werkt. Zo weet je van tevoren alles over het schoonmaken van het apparaat en of de koffie lekker is.

Een koffiezetapparaat kopen kan soms een lastige klus zijn. Er zijn zoveel verschillende varianten dat het moeilijk is om te kiezen. Wat voor jou vooral belangrijk is, is de vraag welke koffie je wilt. Wil je gewone, standaard koffie? Dan is een ‘ouderwets’ koffiezetapparaat voor jou genoeg.

Wil je graag variëren en hou je van verschillende smaken? Dan ga je voor een apparaat met meer mogelijkheden, zoals de Dolce Gusto. Het is vooral je persoonlijke smaak die bepaalt welk apparaat het beste bij jou past. Dan noem je het gewoon als cadeau idee als iemand vraagt wat je graag als cadeau zou willen. Het is dan natuurlijk wel een verrassing wat je krijgt!

Welk koffiezetapparaat heb jij?

Comments:

 • 8 augustus 2017

  Dank je voor de fijne tips om eens op zoek te gaan naar het perfecte koffiezetapparaat 😉
  Hier is er geen en zet ik koffie op een zeer ouderwetse manier….
  Dmv, water te koken in de waterkoker, een koffiefilterhouder waarin een koffiefilter gevuld met gemalen koffie op is en dit op een mok zetten, hierna wat kokend water erop schenken tot de mok goed gevuld is en dan even wachten.
  Zo heeft men koffie,
  Maar het smaakt nergens naar.

  Xoxo

  Beantwoorden...
 • 11 augustus 2017

  Ik drink ongeveer 5 bakjes koffie op een dag en vind senseo en nespresso niet geweldig. Heeft iemand een tip welk koffiezet apparaat goed bij mij kan passen?

  Beantwoorden...
 • 4 mei 2018

  Ik ga gelijk opzoek naar mijn perfecte koffiemachine! Bedankt voor de tips.

  Beantwoorden...
 • 8 juni 2018

  Handig artikel! Ik ga nu langs de mediamarkt en hou je tips in gedachten .

  Beantwoorden...
 • 20 juni 2018

  Thanks voor de handige tips! Coffee is life.

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts