BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Overig   >  Mama en Kids   >  Kruidvat luiers: hoe kies je de beste luier voor je baby?

Je wilt als moeder dat je baby zich comfortabel voelt en daar horen droge babybilletjes bij. Allereerst moet er een keuze gemaakt worden voor het type luier: wegwerp luiers, wasbare luiers en in een latere fase luierbroekjes. Een van de grootste spelers op de luiermarkt in Nederland is Kruidvat. Zij beschikken over een luieraanbod dat meegroeit met jouw kleintje.

Deze luiers hebben een uitstekend absorberend vermogen omdat er sprake is van een drie-kanalen absorptie. De luiers zijn ook nog eens soepel en superzacht. Het is niet voor niets dat in Nederland 40% van de kindjes een Kruidvat luier draagt. Alleen dat laat al zien dat het met de kwaliteit uitstekend is gesteld, maar hoe kom je tot de keuze voor de beste luier voor pasgeboren baby’s?

Soorten luiers voor baby’s

Er zijn meerdere soorten luiers voor baby’s op de markt. Deze zijn te onderscheiden in praktische wegwerpluiers, wasbare luiers, luierbroekjes en zwemluiers. Wegwerpluiers zijn het meest populair en de Kruidvat luiers zijn een voorbeeld van deze luiers. Wegwerpluiers staan bekend als hygiënische luiers en zijn ideaal voor je pasgeboren baby.

Wasbare luiers zijn opnieuw te gebruiken, maar dat brengt ook een nadeel met zich mee. Je moet de luiers namelijk steeds wassen en bovendien is het lastig om een passend model te vinden. Daar heb je bij de Kruidvat luiers voor je pasgeboren baby’s geen probleem mee.

Die zijn namelijk in verschillende maten verkrijgbaar, waarbij de juiste maat afhankelijk is van het gewicht van je baby. Zwemluiers zijn ideaal om bij de hand te hebben als je met je baby gaat zwemmen. Luierbroekjes zijn luiers die speciaal ontwikkeld zijn voor als je kindje wat groter is en al kan staan.

De beste keuze voor pasgeboren baby’s

Er is een duidelijk onderscheid te maken tussen luiers die wel of niet geschikt zijn voor pasgeboren baby’s. Over de luierbroekjes komen we hier later in dit artikel op terug. De NewBorn Kruidvat luiers zijn wel ideaal voor pasgeboren baby’s om als wegwerpluier te gebruiken. Deze luiers zijn van een perfecte kwaliteit voor een Kruidvat-prijs waar je maandelijks ook nog eens wat overhoudt.

De dunne luiers zijn bovendien van een plasalarm voorzien. Dat maakt het gemakkelijk voor jou als ouder om te zien of de luier al aan vervanging toe is. De zachte luiers zijn met rugelastiek uitgevoerd en bieden je baby volop bewegingsvrijheid.

Waarom (g)een luierbroekje?

Een luierbroekje is een luier die niet over plakstrips beschikken, maar die je aan- en uittrekt als een onderbroekje. Luierbroekjes zijn voor je pasgeboren baby niet geschikt. Daar zijn de luierbroekjes namelijk niet voor gemaakt. Deze zijn ontwikkeld voor baby’s die al kunnen staan. Het is dan gemakkelijk om het luierbroekje aan en uit te trekken.

Bovendien is het een luiersoort die ideaal is om de overgang naar zindelijkheid te overbruggen. Het is vooral ook handig om luierbroekjes bij baby’s die erg beweeglijk zijn te gebruiken. Je oudere baby ligt bij het verschonen niet meer vanzelfsprekend stil op het aankleedkussen.

Het is daarom prettiger voor je peuter een luierbroekje te gebruiken. Voor pasgeboren baby’s bieden de NewBorn Kruidvat Luiers een uitkomst die in verschillende maten verkrijgbaar zijn.

  • NewBorn Extra Small (maat 0) tot ongeveer 3 kg
  • NewBorn Small (maat 1) voor gewicht tussen 2 en 5 kg
  • NewBorn Mini (maat 2) voor gewicht tussen 3 en 6 kg

Ook voor Kruidvat is duurzaamheid belangrijk

De luiers zijn ook nog eens met een EU Ecolabel gecertificeerd en voorzien van het keurmerk FSC. Dit houdt in dat de materialen van de luiers afkomstig zijn uit goed beheerde bossen. Binnen de gehele cyclus van de luier zal deze ook nog eens een lage milieubelasting hebben.

Er zijn voor baby’s verschillende soorten luiers op de markt en dus ook voor pasgeboren baby’s. Hier komen de verschillende soorten babyluiers aan bod en ontdek je wanneer een luierbroekje wel of niet geschikt is voor je kindje. Lees hier meer over de ervaringen met Kruidvat luiers.

Wil je de NewBorn Kruidvat luiers eens uitproberen? Dan is het mogelijk om een probeerverpakking te kopen. Deze zijn voor pasgeboren baby´s en beschikbaar in NewBorn Small en NewBorn Extra Small. Zo is een midpack eveneens geschikt om als probeerpakket te testen. Als het goed bevalt, zijn er grotere verpakkingen beschikbaar, zoals de valuepacks en de jumbopacks voor de laagste prijs.

Bij de jumbopacks moet je wel even wachten tot je kindje minimaal 2 kg weegt. De NewBorn Extra Small is namelijk niet verkrijgbaar in jumboverpakking, omdat je kindje in de eerste weken/maanden zo hard groeit heb je dat niet nodig. Als je kindje kan staan of toe is aan zindelijkheidstraining stap je gemakkelijk over naar Kruidvat Luierbroekjes.

Bron afbeelding: Eskemar / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts