Recept: Lange vingers met slagroom en kokos


Lange vingers kennen de meeste wel. Toen ik nog een klein kind was vond ik ze heerlijk om ze zo op te eten en nu gebruik ik ze alleen nog maar voor de tiramisu. Ik kwam onderstaand recept ooit tegen op internet (weet niet meer wiens idee het was) en sindsdien maak ik ze ook op deze manier. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze ”koekjes/gebak” te maken en het leuke eraan is dat het ZO simpel te maken is en dat iedereen het kan!

Benodigdheden

 • 2 pakken lange vingers
 • 250 ml slagroom
 • 100 á 200 ml melk
 • 1 á 2 eetlepels suiker
 • 1 zakje klopfix
 • kokosrasp
 • muffinpapiertjes

Bereidingswijze

Klop allereerst de slagroom met de suiker en klopfix. Klopfix hoef je niet perse te gebruiken, maar ik had de volgende dag een feestje en wou er zeker van zijn dat de slagroom niet zou mislukken (wat soms bij mij wel gebeurt). Klopfix zorgt ervoor dat slagroom extra lang stevig blijft, maar als je het gewoon goed genoeg klopt heb je die dus eigenlijk niet nodig.

Dompel een lange vinger in de melk en haal het er gelijk weer eruit. Als je ze te lang in de melk laat weken worden ze slap en niet meer lekker. Daarnaast zullen ze in je handen uit elkaar vallen (ik spreek uit ervaring!) en dat is zonde.

Je kan ook wat vla met de melk mengen voor een extra smaakje! Denk aan vanillevla, karamelvla of aardbeienvla. Smeer vervolgens royaal wat slagroom op één kant van de lange vinger en plak daarboven op een lange vinger die ook is gedompeld in melk.

Rol het vervolgens door de kokosrasp en leg het gelijk in een muffinpapiertje. Doe dit met alle lange vingers totdat ze allemaal op zijn.

Laat ze het liefst een nachtje in de koelkast staan zodat de lange vingers lekker zacht worden. Het is dan niet te proeven dat je lange vingers hebt gebruikt, het smaakt meer als een zachte cake.

That’s it! Het is echt binnen no-time klaar en het is absolutely delicious! Deze koekjes zijn lekker zacht door de melk waar ze in gedoopt worden en zijn vol van smaak door de combinatie van kokos en slagroom. Ze zijn wel voor echte kokos-liefhebbers bestemd, omdat de kokos qua smaak erg aanwezig is. Ik heb het zelf nooit gedaan, maar je zou het eens kunnen proberen om ze door wat noga nootjes, geraspte chocolade of amandelschaafsel te rollen.

Wat vind jij van dit recept? Ga jij het ook uitproberen?

14 gedachten over “Recept: Lange vingers met slagroom en kokos”

  1. Sure! It’s really easy to make and it taste great.

   For this recipe you will need: 2 packages of ladyfingers, 250 ml heavy cream, 100 á 200 ml milk, 1 á 2 tablespoons sugar, 1 package klopfix, grated coconut and cupcake wrappers.

   Start by pouring the heavy cream into a mixing bowl with sugar and klopfix and mix untill you get whipped cream. Pour the milk in one plate and pour the grated coconut in another plate. Dip one lady finger in milk and take it quickly out. Spread a little bit of whipped cream on one side of the lady finger and put a ladyfinger(that already is dipped in milk) on top of it. Roll it through the grated coconut and put it in a cupcake wrapper. Do this method will all of the ladyfingers. Let them rest in a fridge for a whole night and they’re ready to serve!

   If you have any questions, please feel free to ask!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *