BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Last van droge voeten? Oorzaken & oplossing

Veel mensen hebben last van droge voeten. Droge voeten ontstaan wanneer de huid niet voldoende vocht bevat. Het gevolg is dat de voeten pijnlijk en ruw aanvoelen. Als voeten te droog zijn kan de huid van de voeten ook gaan schilferen en kunnen er kloven ontstaan. Deze kloven kun je ook wel vergelijken met kleine scheurtjes.

Vaak zie je deze scheurtjes ook tussen de tenen. De kloven kunnen gaan bloeden waardoor er vuil in komt en het zelfs kan gaan ontsteken. Het is belangrijk droge voeten te voorkomen.

In dit artikel zal verder worden uitgelegd hoe je droge voeten kunt voorkomen of bestrijden.

Symptomen

Om droge voeten te herkennen is het belangrijk als eerst de symptomen te herkennen. De symptomen lijken op die van een ontsteking. Als eerste zal de huid dik en rood worden. Na verloop van tijd worden de voeten steeds droger, gaan deze schilferen en kunnen er kloven ontstaan.

Deze kloven kunnen gaan ontsteken. Als er teveel vuil bij komt wordt de kans op kleine infecties groter. Verder voelt de huid erg ruw aan en kan er uitslag ontstaan.

Oorzaak van droge voeten

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan droge voeten. Het is belangrijk dat je hier achter komt als je regelmatig last hebt van droge voeten. Je kunt dit door de huisarts laten beoordelen. Een van de bekendste oorzaken zijn het wassen met te heet water.

Heet water tast de beschermlaag van de huid aan waardoor er vocht uit de huid ontsnapt. Heb je regelmatig een droge huid na het douchen? Dan is het sterk aan te raden minder warm water te gebruiken.

Verkeerde schoenen kunnen ook droge voeten veroorzaken. Vaak komt dit door knellen en schuren. Verder is het belangrijk dat je zorgt voor een goede hygiëne.

De oplossing

Om droge voeten te voorkomen of zelfs op te lossen is het aan te raden deze tips op te volgen. Het is belangrijk dat je de voeten hydrateert na het douchen, hiervoor kun je parfumvrije crème gebruiken. Als je last hebt van kloven is het verstandig deze als eerste behandelen.

Als je te veel eelt hebt kun je deze verwijderen, dit zorgt ervoor dat je voeten minder droog zijn. Als laatste moet je voldoende water drinken. Drink minstens 1,5 liter op een dag op je vocht op peil te houden.

Bron afbeelding: Mike_shots / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts