BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Reistips   >  Leuke bestemmingen voor een fietsvakantie

Een fietsvakantie met anderen is super gezellig én gezond! Je ziet wat van het land, je bent lekker in beweging en je kunt gezellig kletsen met elkaar. Maar waar ga je eigenlijk heen?

Maak je er een hele reis van, of vertrek je vanuit een bepaalde locatie? En hoe pak je zo’n fietsvakantie handig aan? Kortom: tijd voor wat leuke bestemmingen en handige tips voor een fantastische fietsvakantie met jouw reispartners.

Ideeën voor leuke bestemmingen voor de fietsvakantie

Als je gaat uitzoeken waar je heen gaat op fietsvakantie, moet je jezelf eerst wat vragen stellen. Bijvoorbeeld: wat is het vertrekpunt? Ga je vanuit huis fietsen, of rijden jullie eerst met de auto ergens heen? En wil je naar het buitenland, of blijf je in Nederland?

Verder moet je je afvragen hoe je gaat overnachten op je locatie. Fietsen jullie elke dag een stuk en overnachten jullie onderweg in hotels? Of boeken jullie een vakantiehuisje en maken jullie vanaf daar dagtochten in de omgeving?

Kortom: best veel om over na te denken. Wij vonden alvast wat leuke bestemmingen voor een fietsvakantie met vriendinnen.

1. Kies een groot natuurgebied

In Nederland zijn diverse grote natuurgebieden te vinden. Wat dacht je van de Hoge Veluwe, midden in Nederland? Daarnaast heb je natuurlijk de Biesbosch in Zuid-Holland, de Loonse en Drunense duinen in Noord-Brabant en de Alde Feanen in Friesland. En dat zijn ze nog lang niet allemaal! Zijn jullie dol op de natuur, dan is een groot natuurgebied dé bestemming voor je fietsvakantie.

2. Fiets dwars door Nederland

Een fietstocht dwars door Nederland laat je heel veel mooie plekjes zien. Natuurlijk is het belangrijk om eerst te bekijken wat jullie gemiddelde fietstempo zal zijn. Neem ook tijd voor een dagje rust tussendoor, zodat jullie tijd hebben om eens even wat anders te doen. En plan elke dag ook tijd om dorpjes of leuke steden te bekijken. Als je ongeveer 18 km per uur fietst als groep, kun je in een dag gemakkelijk 90-100 kilometer fietsen.

3. Ga naar de eilanden

Boven Nederland liggen de waddeneilanden. Ze zijn erg populair bij fietsers, omdat er maar weinig auto’s zijn. Bovendien kun je er prachtig fietsen door de duinen. De eilanden zijn niet zo groot, dus als je echt elke dag een flink stuk wilt fietsen is alleen Texel geschikt. Maar het zijn wel mooie bestemmingen. En wist je dat je je fiets ook mee kan nemen op de boot? Je kunt dus ook een tocht door Nederland beginnen of eindigen op een van de eilanden.

Handige tips tijdens een fietsvakantie

Een fietsvakantie kan heel gezellig en leuk zijn, maar dat wordt het alleen als je eraan denkt om een beetje handig te werk te gaan. Denk bijvoorbeeld aan deze handige tips.

1. Verzeker je fiets

Het is ontzettend balen als onderweg je fiets wordt gestolen. Zeker als je een nog nieuwe, dure fiets bij je hebt. Met name elektrische fietsen worden de laatste jaren vaak gestolen. Een fietsverzekering is dus een goede manier om te zorgen dat je dan in elk geval je geld terugkrijgt. Je kunt de fietsverzekering van Diks ook uitbreiden met extra opties, zoals hulp bij pech onderweg.

2. Neem spullen handig mee

Gaan jullie van hotel naar hotel, of blijven jullie in de buurt van een huisje? Dan hebben jullie waarschijnlijk niet zo heel veel bagage op de fiets. Maar als je onderweg wilt kamperen, heb je meer spullen nodig. Check deze tips om licht te reizen, want dat is echt heel handig als je op fietsvakantie gaat.

Het is belangrijk dat je de spullen zo handig mogelijk meeneemt. Zorg dat de fiets ook nog goed in balans is als alle spullen erop zitten. En denk eraan dat alles goed vast moet zitten, want een schuivende tas kan leiden tot veel oponthoud en ergernissen. Neem de spullen mee op een manier dat ze ook droog blijven als het regent.

3. Zorg voor goede fietsen

Het klinkt misschien heel logisch, maar zorg dat jullie allemaal een goede fiets hebben. Het liefst zorgen jullie ook voor vergelijkbare fietsen. Stel je voor dat iedereen op één na een elektrische fiets heeft. Dan zal het lastig zijn om het tempo goed aan elkaar aan te passen.

Het is ook heel vervelend als iemands fiets wat mankeert of te gammel is om het lang vol te houden. Vergelijk dus jullie fietsen en bekijk of ze allemaal goed genoeg zijn en bij elkaar passen om samen op fietsvakantie te gaan.

4. Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding kan een fietsvakantie een stuk fijner maken. Bespreek van tevoren de routes die jullie willen gaan fietsen. Daarmee voorkom je gekibbel onderweg. Verder is het verstandig om te zorgen voor een duidelijke routekaart zodat jullie niet verdwalen. Een applicatie op je telefoon kan je precies vertellen waar je bent.

5. Alternatief voor slecht weer

Misschien zijn jullie echte stoere fietsers die er ook gewoon op uit gaan als het slecht weer is. Maar dat geldt lang niet voor iedereen. Zijn jullie dat niet van plan, bedenk dan een paar goede alternatieven voor slecht weer. Bijvoorbeeld gezelschapsspelletjes die je binnen kunt doen. Of kijk van tevoren alvast welke indoor activiteiten er in de buurt te doen zijn.

Een fietsvakantie moet even goed voorbereid worden. Dan is de kans het grootst dat jullie echt een leuke, ontspannen vakantie zullen hebben. Van het kiezen van een bestemming tot het zorgen voor goede fietsen, hier vind je alle ingrediënten voor een geslaagde fietsvakantie!

Bron afbeelding: Africa Studio / Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts