BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Leuke dingen om te doen in Amsterdam

Is het al een tijdje geleden dat je een dagje Amsterdam hebt gedaan en wordt het wel weer is tijd om onze hoofdstad te ontdekken? Er is geen slechte tijd van het jaar om Amsterdam te bezoeken, ieder seizoen geeft de stad een ander gevoel en brengt andere activiteiten naar de stad. Tours & Tickets Amsterdam is de lokale gids die je wegwijs maakt in de stad en naar onverwachte plekken brengt.

Amsterdam is bij lange na niet de enige stad in Nederland met mooie grachten, en toch zijn de grachten in Amsterdam anders dan die in andere Nederlandse steden. Een rondvaart door Amsterdam is dan ook een niet te missen ervaring als je de hoofdstad bezoekt.

De meest populaire rondvaart in Amsterdam is er een die je in een uur tijd de hoogtepunten van de stad laat zien. Iedere rondvaart is uniek, want de schipper past de route aan op basis van de drukte in de grachten. Er zijn ook vele andere soorten rondvaarten, zo kun je genieten van een lunch met verse salades en broodjes of een vegetarische drie gangen maaltijd.

Ontdek Amsterdam te voet of te fiets

Naast tours op het water is Amsterdam ook perfect om al wandelend of fietsend te verkennen. Een groot deel van de binnenstad is zelfs alleen te voet en met de fiets te bereiken. Amsterdam kent vele steegjes en verscholen juweeltjes van locaties die je zelf niet zo snel zou vinden. Daarom is een Amsterdam tour ook voor Nederlanders die wel is naar de stad komen om te shoppen een leuke ervaring.

Met de tours van Vox City Walks kun je aansluiten in de tour waar jij wilt en zo de stad in je eigen tempo en op je eigen manier verkennen. In de app zie je waar de gidsen zijn op het moment dat jij wilt aansluiten, als je ergens iets langer wilt blijven of even iets anders wilt doen kun je later op de dag weer aansluiten bij de tour met een andere gids.

Bij de fiets tours van Fatbike Tours hoef je je geen zorgen te maken over zweten of over dunne bandjes en tram rails. Hun leger groene Knaap e-bikes hebben extra vette banden, dus je kunt je tijdens de 2,5 uur durende tour compleet focussen op al het moois dat de stad zelf te bieden heeft.

Attracties in Amsterdam

Naast de bezienswaardigheden en architectuur die te zien zijn vanaf het water en de voet- en fietspaden, zijn er in Amsterdam attracties die niet te missen zijn. Op de zeven verdiepingen van BODY WORLDS kijk je onder de huid van echte menselijke lichamen, en bij WONDR (een binnenspeeltuin voor volwassenen) zullen allerlei zintuigen geprikkeld worden in de creatieve omgevingen van de Instagram museum.

Op de Dam, kun je je bij Ripley’s Believe It or Not! verwonderen over honderden rariteiten, ongelooflijke kunst, dierlijke eigenaardigheden En er is nog zo veel meer om te zien en doen tijdens een dagje Amsterdam.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts