BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Leuke hotspots in Apeldoorn en omgeving

Apeldoorn is gelegen in een zeer groene omgeving en staat bekend om de vele prachtige bezienswaardigheden in de buurt. Wat zijn de leukste hotspots in Apeldoorn en omgeving? Waar moet je nou echt naartoe als je Apeldoorn wilt ontdekken?

Over Apeldoorn

Apeldoorn wordt vaak een stad genoemd, maar is officieel een dorp. Er zijn namelijk nooit stadsrechten gekregen voor de plaats. Apeldoorn is gelegen in Gelderland, in de buurt van Arnhem, Deventer en Zutphen. Er is erg veel groen en je kunt er talloze dingen zien en doen.

Apenheul

De Apenheul is leuk voor jong en oud. Dit is de plek waar je talloze apen kunt zijn. Er zijn ook wat locaties waar je ook echt tussen de apen doorloopt. Het is een ideaal dagje uit dat je niet mag missen. Behalve apen zijn er ook nog wat andere dieren te bewonderen en het hele park is in een natuurrijke omgeving gelegen.

Familiepark Juliatoren

Familiepark Juliatoren is leuk voor kinderen die van attracties houden. Er zijn achtbanen, draaimolens en talloze andere ontdekkingen te doen. Dit is vooral een leuke plek voor kinderen tot ongeveer tien jaar oud. Zij zullen de tijd van hun leven hebben hier.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Vanuit Apeldoorn kun je heel gemakkelijk naar het Nationaal Park de Hoge Veluwe gaan. Volgens veel mensen is dit het mooiste natuurgebied van Nederland. Er zijn meerdere musea te vinden en je kunt prachtige wandelingen of fietstochten maken. Bijkomend voordeel? Je hoeft je fiets niet mee te nemen. Er zijn namelijk speciale witte fietsen die je kunt gebruiken. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden.

CODA

Houd je van cultuur? Dan moet je eens naar CODA Apeldoorn gaan. Dit is een plek waar je meerdere culturele dingen bij elkaar kunt vinden. Het is een stadsbibliotheek, archief en musea huisvest in één.

Paleis het Loo

Paleis het Loo is een schitterende ervaring. Dit paleis is het voormalige jachtverblijf van de koninklijke familie. Het is mogelijk een rondleiding in dit schitterende paleis te krijgen. Je kunt dan meerdere vertrekken en verzamelingen bekijken. Ook de kasteeltuinen zijn zeer de moeite waard. In de directe omgeving kun je daarnaast nog mooie wandelingen maken.

Stadscentrum

Het centrum van Apeldoorn is erg gezellig, met talloze mogelijkheden om te winkelen. Ook zijn er veel goede restaurants en kun je op diverse plekken een terrasje pakken. In en rond het centrum kun je tevens nog een paar musea vinden.

Overnachten in Apeldoorn

Als je alles wilt bekijken, kun je beter een paar dagen blijven. Zo ben je even heerlijk weg van thuis en heb je de tijd om de groene omgeving van Apeldoorn te verkennen. Kies bijvoorbeeld voor een hotel in Apeldoorn om echt een vakantiegevoel te kunnen creëren.

Een vakantiehuisje kan natuurlijk ook. Wil je slechts een dagje gaan? De meeste genoemde hotspots zijn ook prima te bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Houd wel rekening met mogelijk extra parkeerkosten.

Bron afbeelding:

Shutterstock.com – VanderWolf Images

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts