BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Leuke ideeën voor een klein balkon

klein-balkon-leuke-ideeën-2

Als de dagen gaan lengen en de temperaturen omhoog gaan wil je hier natuurlijk optimaal van genieten! Als je alleen een (klein) balkon hebt is het soms lastig om lekker buiten te kunnen zitten. Je zult je balkon net wat creatiever moeten aankleden om optimaal te profiteren van de beperkte ruimte. Om je hierbij te helpen hebben we een lijstje met leuke ideeën voor je balkon, waardoor je ruimte kunt besparen.


Bedek de grond met vlonders of kunstgras
Maak gebruik van vlonders, houten planken of kunstgras als ondergrond op je balkon. Hierdoor krijgt je balkon automatisch al meer karakter en het ziet er stukken leuker uit dan de grijze, betonnen tegels.

Gebruik de muren
Een balkon waarbij weinig op de vloer staat ziet er altijd groter uit. Om dit effect te bereiken en toch je balkon te versieren kun je gebruik maken van rekken. Ze nemen niet veel ruimte in beslag maar je kunt er wel veel spullen in kwijt, ideaal!

klein-balkon-leuke-ideeën-

Balkon plantenbakken
Je hebt plantenbakken die er voor gemaakt zijn om over de railing van het balkon te hangen, dit ziet er super fleurig uit en je hoeft er geen ruimte voor in te leveren. Je kunt ook decoratie trapjes of krukjes gebruiken om je planten op te zetten.

Inklapstoel of loungestoel?
Op een balkon is het soms passen en meten wat betreft de meubels. Stoeltjes die ingeklapt kunnen worden zijn het meest praktisch omdat je deze gemakkelijk kunt opbergen, maar zitten lang niet altijd zo lekker. Er zijn ook éénpersoons lounge stoelen in verschillende maten. Wellicht zit er eentje tussen die op je balkon past. Decoreer ze met tuinkussens voor een leuk effect!

teaktuinmeubelen

Hang de tafel aan de muur
Een tafeltje kan eenvoudig aan de muur gemonteerd worden zodat het ook weer ingeklapt kan worden als je het niet nodig hebt, dat bespaart weer ruimte.

Zelf meubels maken
Er zijn genoeg mogelijkheden om zelf meubels in elkaar te knutselen, je kunt bijvoorbeeld een houten kratje omtoveren tot krukje. Of meerdere kratjes gebruiken als bankje, leg op de kratjes losse loungekussens en je hebt je eigen loungebank! Je kunt de kussens eenvoudig opbergen in de kratjes.

klein-balkon-leuke-ideeën-1

Gebruik veel kleuren
Gebruik van kleuren doet wonderen, je balkon ziet er direct een stuk levendiger en gezelliger uit. Het zorgt voor een heerlijk zomers sfeertje. Combineer verschillende kleuren en materialen, maak gebruik van tuinstoelkussens, kleedjes, gekleurde plantenbakken en gezellige decoratie om je eigen loungeplek te creëren.

In samenwerking met Teaktuinmeubelen.nl

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts