BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Levenslessen van kleintjes: werken in de kinderopvang

Dat werken in de kinderopvang een van de leukste banen is, is niet zo gek. Je hebt de meest eerlijke gesprekken, iedere dag is weer anders en je maakt kennis met tientallen individuele karaktertjes. Kinderen ontdekken, groeien en zien en maken misschien wel vriendjes voor het leven. Niets is er dan zo leuk om daar een steentje aan bij te mogen dragen. Het is de hoogste tijd om wat meer te weten te komen over het werken in de opvang.

Je maakt kennis met het goudeerlijke karakter van kinderen
Een van de mooiste dingen waar je mee te maken krijgt tijdens het werk, is het goudeerlijke karakter van de kinderen. Ze zeggen wat ze voelen en denken en nemen daardoor – in tegenstelling tot volwassenen – geen blad voor de mond. Niet alleen kun je hierdoor soms de meest hilarische gesprekken hebben, je kunt de kinderen ook verschillende mooie levenslessen leren. En daar hebben ze een leven lang profijt aan.

Met de juiste opleiding en trainingen ga je vol enthousiasme aan de slag in de opvang
Ga je maar al te graag aan de slag in de kinderopvang? Om dat je een grote verantwoordelijkheid draagt over de groep, is het natuurlijk wel van belang dat je de juiste opleiding – en tussentijdse trainingen – volgt. Wil je aan de slag gaan in de peuterspeelzaal als pedagogisch medewerker, dan heb je een passend MBO 3-diploma of MBO 4-diploma nodig. Daarnaast kun je ook aan de slag met een diploma Onderwijsassistent. Verdiep je hier dus altijd goed in en haal de nodige certificaten waar nodig. Hierdoor kun je meteen reageren op de leuke vacatures kinderopvang die beschikbaar zijn.

Check altijd goed of het type kinderopvang aansluit op je eigen standaarden
Ben je eenmaal aangenomen voor de functie en start je bij een opvang zoals Blos kinderopvang? Voordat je gaat solliciteren, is het belangrijk om te checken of de kinderopvang aansluit op je eigen standaarden. Wat is bijvoorbeeld de dagelijkse reistijd? Hoe zit het precies met de uren en tijden die je maakt? En ga je bijvoorbeeld het liefste aan de slag bij een groene opvang, waardoor onder meer zoveel mogelijk tijd doorbrengen in de frisse buitenlucht maximaal wordt gestimuleerd? Je gaat iedere dag met een veel fijner gevoel naar de opvang op het moment dat het totaalplaatje helemaal klopt. Breng je eigen standaarden van tevoren dus een keer goed in kaart.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts