Gastblogger en Instagrammer Elisabeth Akca deelt vandaag haar recept voor loaded nacho’s met gehakt, kaas en kidneybonen met ons. Lekker als snack of bij gerecht dat zeer makkelijk te maken is!
Ingrediënten:
- 1 zak naturel tortillachips
- 500 gr rund- of lamsgehakt
- Mexicaanse (Tex Mex) kruidenmix
- Plakjes + geraspte cheddar kaas
- Geraspte belegen kaas
- 1 blikje kidneybonen
- 1 blikje maïskorrels
- 1 paprika, in blokjes
- 1 bosui, in ringetjes
- Jalapeño pepers (hoeveelheid naar keuze)
Bereidingswijze:
Verhit een pan met olie en rul het gehakt. Breng op smaak met kruiden en laat dit even bakken. Verdeel de tortillachips in een grote ovenschaal. Leg (een deel van) de plakjes cheddar kaas erop en daarover de gebakken gehakt. Vervolgens strooi je de kidneybonen, mais, jalapeño en paprika eroverheen. Als laatst strooi je de geraspte kaas eroverheen, stop je het even in de oven onder de grill tot de kaas gesmolten is. Garneer met de bosui.
Tips:
- Serveer er nacho cheese dip, guacamole en/of sour cream bij als sausjes
- Serveer er gekookte of gegrilde maiskolven bij als bijgerecht
Eet smakelijk!
0