BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Lotions tegen haaruitval bij vrouwen

Een lotion is een krachtige aanvulling op een haargroei stimulerende shampoo of conditioner. Doordat je een haargroei stimulerende lotion niet uitspoelt, hebben de werkzame stoffen langer de tijd om goed in de hoofdhuid te trekken. Ook werkt een lotion goed bij een ‘lokaal’ haarprobleem. Een lotion is namelijk gemakkelijk aan te brengen op bijvoorbeeld alleen de kruin, de inhammen of op een andere specifieke plaats waar het haar zichtbaar dunner wordt.

Er zijn lotions beschikbaar voor haarverlies in alle stadia en voor verschillende oorzaken. Sommigen zijn het beste bij erfelijk haarverlies, terwijl er ook lotions zijn die specifiek bedoeld zijn voor hormonaal haarverlies of haarverlies bij stress of ziekte (zoals door corona).

Voordelen:

 • Goed ‘lokaal’ te gebruiken, bijvoorbeeld op kruin of inhammen
 • Je hoeft niet het hele haar te behandelen
 • Stimuleert urenlang de haarzakjes, doordat een lotion niet uitgespoeld wordt

Nadelen:

 • Minimaal 1x per dag en het liefst 2x per dag gebruiken
 • Dit is wat meer werk dan bijvoorbeeld een haaruitval vitamine
 • Daarnaast kan langer haar iets sneller vettig worden van een lotion

Hoe gebruik je een lotion?

 • 2 keer per dag 2 à 3 sprays per keer aanbrengen
 • Haren niet wassen binnen 3-4 uur na aanbrengen lotion

Voor wie is een lotion geschikt?
Als je haaruitval wil voorkomen en haargroei wil stimuleren bij beginnend tot matig haarverlies. Als het haarverlies al zichtbaar is dan is het raadzaam om een lotion te combineren met een haaruitval vitamine.

Minoxidil is een bekende lotion ter bevordering van de haargroei
Minoxidil is tevens één van de oudste haargroeimiddelen op de markt. Minoxidil is een geneesmiddel dat haargroei stimuleert en haaruitval voorkomt. Het is eenvoudig op de hoofdhuid aan te brengen dankzij het bijgeleverde hulpmiddel.

Minoxidil 2% en Minoxidil 5% zijn geschikt bij erfelijke haaruitval (Alopecia Androgenetica). Minoxidil 2% is speciaal ontwikkeld voor vrouwen met erfelijk haaruitval. Ook vrouwen die gevoelig zijn voor Minoxidil. Mannen kunnen ook de 2% versie gebruiken. Echter wordt voor mannen de sterkere Linn Minoxidil 5% aangeraden. Lees wel altijd de bijsluiter voor eventuele bijwerkingen voordat je begint met het gebruik van deze lotion.

Te verwachte resultaten van minoxidil
Na vier maanden gebruik van minoxidil kan er zichtbare haargroei zijn, mits het middel effectief wordt toegepast. Onderbreek je de behandeling van Minoxidil? Dan kan dit leiden tot een terugkeer na de beginsituatie, na 3 tot 4 maanden. Minoxidil is verkrijgbaar bij Haargroeispecialist, een officiële online geneesmiddelen aanbieder. Minoxidil is eenvoudig online verkrijgbaar zonder recept. Haargroeispecialist biedt minoxidil van het merk Linn Pharma in de varianten: 2% en 5%.

Wat zijn de voordelen van deze Minoxidil producten?

 • Klinisch bewezen haargroei stimulerende geneesmiddelen
 • Goedgekeurd door de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit (FDA)
 • Nederlandstalige bijsluiter
 • Grote flacons met meer inhoud

Minoxidil alternatief: Neofollics haargroei stimulerende lotion
Haargroei producten hebben een ontwikkeling doorgemaakt. Er zijn inmiddels producten beschikbaar met ingrediënten die voor veel mensen net zo goed of beter werken dan Minoxidil, waaronder de Neofollics lotion.

De Neofollics haargroei stimulerende lotion is perfect voor elke man of vrouw die:

 • Last heeft van dunner wordend haar of haaruitval, in een beginnend tot en met gevorderde fase
 • De haaruitval wil stoppen en haargroei wil stimuleren

Een lange termijn studie op gebruikers met haaruitval laten zien dat Neofollics lotion zorgt voor een afname van haarverlies en een toename in de dichtheid van het haar. Alle belangrijke indicatoren qua effectiviteit laten aanzienlijke verbeteringen zien. 92% van de gebruikers merkte een verbetering van hun haar situatie op.

Bron afbeelding: showcake / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts