BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Luxe keukens: exclusiviteit en comfort

luxe-keukens

Houd jij van een interieur met minimalistische designeritems met strakke lijnen? Dan laat je de stijl van deze elementen natuurlijk ook graag terugkomen in de keuken. Een luxe keuken past hier goed bij met natuurlijke kleuren, duurzame materialen, opvallende hightech keukenapparatuur en de nauwkeurige afwerking.

Hoogwaardige materialen in een luxe keuken

Iets dat zeker bijdraagt aan het exclusieve gevoel in luxe keukens is het gebruik van duurzame materialen. Vooral omdat bijvoorbeeld massief hout, RVS, aluminium, natuursteen en glas op een verrassende manier worden toegepast. Kenmerkend voor dit type keukens is innovatie. Het design laat moderne uitstraling en comfortabel koken en eten samenkomen, met bijvoorbeeld opvallend dikke of juist dunne werkbladen en extreem hittebestendige materialen zoals keramiek.

luxe-interieur-keuken-modern

State-of-the-art inbouwapparatuur

De populariteit van hightech inbouwapparatuur is de laatste jaren steeds groter geworden in keukens, maar heeft natuurlijk altijd al een grote rol in luxe design keukens gespeeld. Innovatie heeft het mogelijk gemaakt de apparatuur zoveel mogelijk weg te werken in de strakke belijning, zodat deze zo min mogelijk doorbroken wordt.

De apparatuur lijkt als het ware opgenomen te zijn in de keukenfronten en het werkblad, waardoor de keuken veel meer een geheel vormt. Voorbeelden zijn een in een keukenfront weggewerkte waterfilter of koffiemachine, in het aanrechtblad geïntegreerde kookplaat met gaspitten of keramische kookplaat, een afzuiger die tijdens het koken omhoog komt uit de kookplaat of het werkblad, een combi-oven met stoomfunctie of koelkast met meerdere temperatuurzones.

Duurzaamheid zien we naast het materiaalgebruik natuurlijk ook terug in de bewust gekozen keukenapparatuur. Een luxe keuken is gericht op de toekomst en voorkomt daarom waterverspilling, en verbruikt niet onnodig veel gas en elektriciteit. Dit kan niet alleen veel invloed hebben op je energierekening, maar is ook beter voor het milieu.

luxe-keuken-interieur

Natuurlijke kleuren in een luxe keuken

De associaties bij de termen ‘modern’ en ‘design’ zijn de afgelopen decennia nogal veranderd. Werd er eerst vaak gedacht aan primaire en contrasterende kleuren, zo ligt nu veel meer de nadruk op juist rustige, natuurlijke tinten zoals wit, licht- of donkergrijs, taupe of zwart.

Deze kleuren kunnen ook prima gecombineerd worden bij de hoogglans fronten, achterwanden en het werkblad. Om het abstracte en excentrieke design van een luxe keuken te benadrukken én een persoonlijke noot toe te voegen, kun je kiezen voor accessoires in modieuze kleuren zoals okergeel, turquoise of mosgroen.

Benieuwd naar meer voorbeelden van het typische kleurgebruik bij luxe keukens? Bestel dan gratis het Grando inspiratiemagazine. Handig als je inspiratie op wilt doen!

Houd jij van moderne keukens of ga jij liever voor landelijk?

Comments:

 • 20 mei 2017

  Mooi!
  Dit soort artikelen zie ik te weinig.
  Ik ga voor zeer modern.

  Beantwoorden...
 • 23 mei 2017

  Zo tof <3 Ik ga bijna uit huis, maar daar zit natuurlijk al een keukentje hihi. Wel lekker wit, daar houd ik van!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts