BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Maak je huis op tijd klaar voor de herfst

interieur-herfst-inspiratie

Hoewel we er niet aan willen geloven, komt de zomer binnenkort tot een einde. Na een heerlijke zomer zijn er een aantal dingen te doen om je huis klaar te maken voor lagere temperaturen. Wat je allemaal kunt doen? Lees snel verder en kom erachter.

1. Maak de barbecue schoon

Na een zomer lang barbecueën is je barbecue wel toe aan aan grondige schoonmaakbeurt. Ga hier even goed voor zitten en haal met behulp van een goede borstel en wat citroensap al het vuil van je rooster. Zo heb je volgende zomer een prachtige schone barbecue waar je alleen even een doekje overheen hoeft te halen.

2. Berg de zomer spullen op

Je zomerkleding kan weer achterin de kast om te wachten op de zonnestralen van volgende zomer. Ook de schepnetjes, emmertjes en zonnehoedjes van je kinderen kunnen opgeborgen worden. Kijk tijdens het opruimen eens goed wat er eventueel weg kan, zodat je niet eindeloos veel spullen opbergt.

zeep

3. Hou een schoonmaak in huis

Om weer fris en fruitig een nieuw seizoen in te gaan, is het goed om flink schoon te maken. Tijdens je vakantie en warme zomerdagen is het schoonmaken er misschien bij ingeschoten, waardoor een grote schoonmaak niet weg is. Gooi de ramen open om frisse lucht binnen te laten en haal een stofzuiger en een sopje door je huis.

4. Controleer je huis

Met kouder weer op komst, is het slim om je huis even goed na te lopen. Kijk bijvoorbeeld of er geen houtrot in je kozijnen zit, of dat ze aan vervanging toe zijn. Hoe kouder het is, hoe lastiger het is om kozijnen te repareren of te vervangen. De prijzen van kozijnen repareren of vervangen zijn afhankelijk van het type kozijn en het bedrijf dat je inhuurt. Ook is het verstandig om je dubbel glas na te lopen. Zit er condens tussen de glas lagen? Dan is het tijd om het glas te laten vervangen.

5. Haal gezellige kleuren in huis

De herfst staat voor warme kleuren en het is dan ook weer tijd om deze weer in huis te halen. Denk aan een mooie vaas met een donkergrijze kaars erin, een mooi plaid en veel kussens op de bank.

huis-herfstproof

Door deze dingen in huis te doen deze zomer, is jouw huis helemaal klaar voor de aanstaande herfst. De zomer komt echt tot haar einde, maar treur niet want het wordt vanzelf weer zomer!

Bron afbeeldingen

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts