BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Make-up en lenzen: waar moet je op letten?

Bij het dragen van een bril valt je oogmake-up altijd minder goed op en komt je make-up niet volledig tot zijn recht. Het dragen van lenzen verhelpt dat probleem. Je oogmake-up gaat bij het dragen van lenzen niet verborgen achter glazen en een montuur, waardoor je make-up veel meer impact heeft.

De meeste meiden hebben geen problemen met het aanbrengen van make-up wanneer ze lenzen dragen. Toch zijn er wel wat kleine dingen waar je op moet letten om te voorkomen dat je ogen geïrriteerd raken.

Eerst lenzen of eerst make-up?

Wanneer je ’s morgens voor de spiegel staat kun je het beste beginnen met je lenzen. Zonder lenzen kun je immers niet scherp zien en dat is niet zo handig als je probeert je make-up te doen. Breng je lenzen altijd in met schone handen om zo oogirritaties te voorkomen.

Wanneer je bezig bent met je make up komen je handen vaak in aanraking met vetten en oliën die aan je handen blijven plakken. Wanneer je aan het einde van de dag je contactlenzen en make-up weer wilt verwijderen is het daarom verstandig om als eerste je lenzen uit te halen en pas daarna je make-up te verwijderen.

Welke producten kun je beter niet gebruiken met lenzen?

Wanneer je lenzen draagt kun je het beste kiezen voor make-up in crème vorm. Poeder make-up kun je beter niet gebruiken. Als je poeders gebruikt kan er eenvoudig iets van in je ogen terechtkomen. Wanneer je geen lenzen draagt is dat niet zo’n probleem en knipper je de make-up eenvoudig weer weg, maar wanneer je lenzen draagt kan de poeder onder je lenzen gaan plakken en zo je ogen flink irriteren.

Bij het gebruik van eyeliner kun je het beste kiezen voor een vloeibare variant. Een oogpotlood wil wel eens gaan brokkelen waarna er make-up in je ogen terecht komt. Buiten het vermijden van poederachtige make-up kun je make-up op oliebasis ook beter niet gebruiken. Wanneer er olie op je lenzen komt kan dat vlekken veroorzaken, waardoor je wazig gaat zien.

Lenzen en mascara

Wanneer je lenzen draagt kun je beter geen waterproof mascara gebruiken. Deze mascara kan zeer hardnekkige vlekken op je lenzen achterlaten. Daarnaast kun je mascara die de wimpers verlengt ook beter vermijden. Deze mascara bevat vaak hele kleine vezels die de wimpers langer maken.

Deze vezels kunnen in je ogen terechtkomen en aan je lenzen blijven plakken. Let er in elk geval op dat je de mascara niet te dicht bij de ogen aanbrengt. Je kunt beter in het midden van de wimpers beginnen en naar de uiteinden toewerken.

Liever geen make-up op de waterlijn

Je waterlijn is een dun randje aan de boven- en onderkant van je oog. Het is altijd wat vochtig. Er zijn online een heleboel filmpjes en tips te vinden over het aanbrengen van make-up op de waterlijn. Wanneer je contactlenzen draagt is dit echter geen goed idee. De kans is namelijk erg groot dat er dan make-up in je ogen en onder je lenzen terechtkomt met alle gevolgen van dien.

Droge ogen voorkomen

Droge ogen zijn voor iedereen vervelend, maar wanneer je lenzen draagt drogen je lenzen ook uit en dat maakt het extra vervelend. Bij het aanbrengen van oog make-up houdt je je ogen vaak iets langer open dan normaal en drogen je ogen dus sneller uit. Je kunt droge ogen voorkomen door voor het aanbrengen van je make-up een aantal oogdruppels te gebruiken. Niet te veel natuurlijk anders gaat je make-up uitlopen.

Hygiëne, hygiëne, hygiëne

Hygiëne is altijd belangrijk wanneer je make up aanbrengt, maar wanneer je lenzen draagt is een goede hygiëne onontbeerlijk. Het risico op irritaties en infecties is namelijk altijd iets groter wanneer je lenzen draagt. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

  • Zorg altijd voor schone handen wanneer je make-up aanbrengt
  • Houdt de houdbaarheidsdatum van je verzorgingsproducten in de gaten
  • Leen geen make-up van anderen en leen je eigen make-up ook niet uit
  • Make-up kun je het beste bij kamertemperatuur bewaren op een donkere, droge plek

Bron afbeelding: Ustyle / Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts