BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Me-time! 5 tips om aandacht aan jezelf te besteden

Je hebt een druk leven en soms loop je jezelf voorbij. Het is daarom belangrijk om af en toe aandacht aan jezelf te besteden. “Me-time” noemen we dat. Even loskoppelen van alle dagelijkse beslommeringen om weer op adem te komen. Maar hoe doe je dat? Wij geven je 5 tips.

1. Thuis relaxen
Neem een uitgebreid bad of een warme douche en verwen jezelf met een maskertje, heerlijke douchecrème en je favoriete haarproducten. Laat het warme water je spieren verwarmen en ontspannen. Probeer tijdens je bad om alle spanning en stress van je af te laten glijden.

Doe je ogen dicht en beeld je in dat je op een tropisch strand ligt. Voel hoe de zonnestralen in je lichaam dringen. Eventueel kun je oordopjes indoen en ontspannende ‘natuurgeluiden’ opzetten, zoals bijvoorbeeld het geluid van de zee. Gaan je gedachten weer terug naar wat je straks moet koken, die ouderavond waar je verwacht wordt, of dat project dat je morgen af moet hebben voor je werk? Laat het bewust van je afglijden en keer weer terug naar je strand.

2. Trakteer jezelf op mooie lingerie
Je voelt je meteen heel anders als je na je bad een mooi lingeriesetje aantrekt, of een lekker zacht huispak en een chique dameskamerjas. Trakteer jezelf dus op mooie, luxe spulletjes waar je je goed in voelt, want zo investeer je in jezelf!

3. Maak jezelf mooi
Met een fijne, luxe kamerjas en sexy lingerie voel je je in je eigen huis als herboren. Doe wat make-up op en style je haar: you rock, girl! Door jezelf zo te pamperen, zal je lekkerder in je vel zitten en beter kunnen relaxen. Zo kun je er straks weer tegenaan.

4. Doe iets wat je leuk vindt
Het is echt heel belangrijk dat je af en toe iets doet wat je leuk vindt. Maakt niet uit wat je hobby is: taarten bakken, schilderen of hardlopen in het bos, ga voor een bezigheid waar jij helemaal happy van wordt. Neem daar de tijd voor en eis die momenten ook op. Je bent het waard en wordt er een (nog) leuker mens van!

5. Ontspanmomentjes
We horen vaak dat vrouwen gewoon geen tijd hebben voor me-time. Ben jij iemand die het zo druk heeft dat het je niet lukt om tijd voor jezelf vrij te maken? Las dan dagelijks ‘ontspanmomentjes’ in. Ga op bed liggen of op een comfortabele stoel zitten en doe je ogen dicht. Droom weg naar de mooiste plek ter wereld.

Haal diep adem door je neus en adem door je mond weer uit. Voel hoe de spanning van je afglijdt. Je kunt deze ontspanmomentjes op elk tijdstip van de dag doen en zo vaak als je wilt. Zelfs al na twee keer per dag zal je je een ander mens voelen.

Bron afbeelding: Pexels / Tara Winstead

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts