BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Reistips   >  Met de auto op vakantie: 6 tips

Het kan ongelooflijk leuk zijn om met de auto op vakantie te gaan. Een lekkere roadtrip met je partner, er lekker tussenuit met je vriendinnen, of zelfs het hele gezin. Maar er zijn natuurlijk ook veel dingen om bij stil te staan. Met deze tips kun jij met een gerust hart genieten van je auto vakantie.

  1. Begin met de juiste autoverzekering

Nu is voor iedere vakantie een goede verzekering erg belangrijk, maar een passende autoverzekering is nu van groot belang. Hoe zit het bijvoorbeeld met pech hulp in het buitenland? En hoe zit het met vervangend vervoer?

Ga op zoek naar een passende verzekering die ervoor zorgt dat je ook in het buitenland met een gerust hart op pad kunt. Je hoeft je niet altijd bij de grote, bekende verzekeringsmerken aan te sluiten.

Je vind bijvoorbeeld ook erg goede verzekeringen bij de Hema; en die zijn vaak net een tikkie goedkoper!

  1. Vergeet ook de reisverzekering niet

Een reisverzekering is altijd handig, maar zeker wanneer je met de auto op vakantie gaat. Ga op zoek naar een reisverzekering met een fijn pakket; een pakket dat past bij je eindbestemming, en natuurlijk het feit dat je met de auto op pad gaat. Pech hulp in het buitenland, vervangend vervoer en weg assistentie zijn natuurlijk wel zo handig als je met stukken staat!

  1. Print de route ook even uit

Het gebruiken van Google Maps of een navigatiesysteem is natuurlijk erg makkelijk, maar print de route voor de zekerheid ook even uit. De batterij kan het zomaar opgeven, of het internet zou eens weg kunnen vallen; in dat geval is een ‘ouderwets’ printje toch wel erg fijn.

  1. Zorg voor voldoende entertainment

Of je nu met volwassenen, grote, of kleine kinderen op vakantie gaat; een lange autorit kan snel gaan vervelen. Zorg dus ook voor voldoende vermaak en entertainment om de rit leuk en gezellig te houden. Denk aan leuke auto spelletjes, een paar gedownloade films of een leuke mixtape met jullie favoriete nummers.

  1. Maak een gezond lunchpakket

Een lange rit vraagt gewoon om lunchpakketjes. Maar vervang die grote zakken chips en roze koeken gewoon eens door iets lekkers én gezonds. Een lekkere bruine boterham kaas, geraspte worteltjes en lekker fris fruit.

  1. Wees goed op de hoogte

Waar gaat de rit naartoe? Het is altijd fijn om op de hoogte te zijn van de lokale regels en wetgevingen. Kom je bijvoorbeeld veel tol locaties tegen, gelden er bepaalde regels of limieten en kom je voorbij paspoort controles? Een voorbereid mens, telt voor twee!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts