BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Met deze 3 tips bescherm je jouw smartphone

Smartphones zijn niet bepaald goedkoop. Heb je een los toestel gekocht? Dan wil je uiteraard niet dat deze binnen de kortste kernen niet meer werkt. Helaas gebeurt dit vaker dan je denkt. Reden genoeg om jouw smartphone goed te beschermen. Probleem is dat veel mensen niet weten hoe zij dit doen. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst zetten we 3 tips op een rijtje om jouw smartphone te beschermen.

1. Koop een smartphonehoesje
De voor- en achterkant van veel smartphones zijn tegenwoordig gemaakt van glas. Doordat dit een breekbaar materiaal is, kan er een barst in jouw toestel komen als je hem laat vallen. Dit kan ook gebeuren als jij jouw toestel ergens tegenaan stoot. Bij een harde klap kan jouw telefoon zelfs helemaal niet meer werken. Met een smartphonehoesje kun je de kans op dergelijke schade tot een minimum beperkten.

Wie op zoek is naar een Samsung Galaxy S22 hoesje ontdekt al snel genoeg dat er behoorlijk wat te kiezen is. Je kunt onder meer uit verschillende soorten smartphonehoesjes kiezen. Er wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen een bumper, backcover, bookcase en flipcase. Daarnaast zit er verschil in het materiaal waarvan de hoesjes gemaakt zijn. Je kunt voor een hoesje van hard kunststof of siliconen kiezen, maar er worden ook smartphonehoesjes van leer verkocht. Bovendien verschillen de hoesjes in kleur en patroon van elkaar. Dit geldt overigens niet alleen voor hoesjes, maar wel voor het Samsung Galaxy S21 hoesje en hoesjes voor de andere Samsung-modellen.

2. Plak een screenprotector op jouw scherm
Zit er een hoesje om jouw telefoon? Dan is de kans op schade een stuk kleiner. Helaas voorkomt een hoesje een barst in het scherm nooit helemaal. Gelukkig kun je de kans hierop verder verkleinen. Hoe? Door een screenprotector op jouw scherm te plakken. Deze extra bescherming is vaak gemaakt van glas, waardoor hij stevig is. Wanneer je jouw smartphone laat vallen en er een screenprotector op zit, komt er mogelijk geen barst in jouw scherm. De klap wordt namelijk opgevangen door de screenprotector, waardoor hier mogelijk een barst in komt. Het vervangen van de protector is aanzienlijk goedkoper dan het vervangen van jouw smartphone.

3. Zorg voor een goede beveiliging
Als we het over het beschermen van een smartphone hebben, denken veel mensen al snel aan een hoesje en screenprotector. Dit is inderdaad belangrijk, maar wij raden je ook aan om je telefoon te beveiligen tegen diefstal. Vergrendel hem met een code die alleen jij weet. Hierdoor kan degene die jouw telefoon steelt er niet veel mee. Vergeet bovendien niet om jouw telefoon te beschermen tegen hackers. Goede en sterke wachtwoorden zijn belangrijk, maar dit is niet het enige. Het op tijd updaten van apps en software is namelijk ook van belang.

Bron afbeelding: iso100production / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts