BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Met deze interieurtips maak jij het binnen gezellig knus!

gezellige-woonkamer-koude-avonden

De herfst heeft alweer zijn intrede gedaan en ook de winter laat niet lang meer op zich wachten. Buiten wordt het steeds kouder en de dagen lijken korter te worden. Tegelijkertijd worden de knusse, warme avonden op de bank steeds langer. Voor de één een heerlijk vooruitzicht, terwijl de ander stiekem alweer terug verlangt naar zwoele zomeravonden. Of je nu tot de eerste of laatste groep behoort, een knusse en gezellige huiskamer wilt iedereen. Wij helpen je hier graag bij met deze interieurtips!

Tip 1. Kies een comfortabele bank
Waar breng jij je avonden het meest door? Jawel, op de bank! Daarom is het van belang dat je een bank hebt die helemaal aan jou wensen voldoet. Je moet natuurlijk wel heerlijk kunnen zitten met een goed boek of languit kunnen liggen voor de tv. Een mooie hoekbank die past bij de stijl van je interieur is dan zeker een slimme keuze en als je goed rondkijkt is er genoeg moois te vinden. Deze bieden niet alleen alle ruimte, maar zien er ook prachtig uit: je zithoek is in één keer stijlvol ingericht. Zo geniet je optimaal van het thuisgevoel.

Tip 2. Ga op zoek naar wollige, warme vloerkleden, plaids en kussens
Je huiskamer ziet er meteen een stuk knusser uit wanneer je kiest voor een wollig en warm vloerkleed. Dit biedt tevens nóg een voordeel: je hoeft niet meer over een koude, harde vloer te lopen. Daarnaast kunnen leuke plaids en kussens de avonden op de bank nog comfortabeler én gezelliger maken. Het is hierbij wel heel belangrijk dat je voor de juiste kleuren combinaties kiest. Weet je niet zo goed welke kleuren het gewenste effect hebben? Doe dan hier inspiratie op.

gezellige-plaids-kussens

Tip 3. Plaats hier en daar wat extra sfeerverlichting
Verlichting heeft enorm veel effect op een ruimte. Staande lampen die op de muur gericht staan zorgen bijvoorbeeld voor veel meer sfeer dan wanneer je deze de ruimte in laat schijnen. Bovendien kun je extra sfeerverlichting plaatsen. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld kaarsen verkrijgbaar met een speciale hout lont, ook wel houtvuur kaarsen genoemd. Deze knetteren zachtjes tijdens het branden zodat het net lijkt alsof je bij een houtvuur zit. Gezelligheid gegarandeerd!

Tip 4. Zorg voor een winterse geurtjes
Een gezellige inrichting is niet alleen visueel waarneembaar, ook geuren kunnen van invloed zijn. Kies bijvoorbeeld voor heerlijke geurkaarsen of plaats seizoensgebonden producten uit de natuur in je woonkamer. Je zult merken dat dit een verschil maakt op je gemoedstoestand.

Bron afbeeldingen

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts