BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Met deze tips slaap je ’s nachts heerlijk warm

De wintermaanden zijn aangebroken en de temperatuur daalt onder nul graden Celsius. Zeker ’s nachts koelt het enorm af. Met deze koude temperaturen wil je je natuurlijk zo warm mogelijk aankleden en voor de houtkachel gaan liggen. Daarnaast is er niks zo fijn als je helemaal inpakken en onder dikke lakens gaan liggen.

Je wil er natuurlijk zo warm en comfortabel mogelijk bij liggen. Om ervoor te zorgen dat jij ’s nachts weinig last van de kou hebt, zonder een torenhoge energierekening op de deurmat te krijgen, hebben wij een paar tips voor jou op een rij gezet. Kou vatten zit er nou eenmaal niet in.

Draag een warme pyjama
Je denkt vast: goh, ik weet ook wel dat dat ik een pyjama met lange mouwen moet dragen in de winter. Met een warme pyjama bedoelen we niet alleen het type pyjama, maar ook van welk materiaal jouw nachtjapon is gemaakt. De meeste pyjama’s zijn gemaakt van katoen. Deze stof houdt je echter niet bepaald warm en is dan ook niet heel geschikt voor de winter.

Een wollen pyjama is daarentegen erg geschikt voor koude winternachten. Wol isoleert heel goed, waardoor je de lichaamswarmte behoudt en lekker warm blijft. Fleece is daarnaast ook een heel fijne en goed isolerende stof. Al is de stof heel dik, het voelt heel licht en zacht aan. Verder is een pyjama gemaakt van zijde heerlijk warm. De stof is ook heel licht en oogt heel luxe.

Kies het juiste dekbedovertrek
Naast de keuze voor een warme pyjama, is het natuurlijk belangrijk dat jouw beddengoed ook bestaat uit warm materiaal. Een wollen of een fleece deken werkt, net als bij een pyjama, isolerend. Deze materialen zijn ook heel geschikt als deken. Daarnaast is het ook goed om een dekbedovertrek van flanel aan te schaffen.

Flanel is heel seizoensgebonden en wordt voornamelijk gebruikt tijdens koude seizoenen. De stof is geruwd en voelt hierdoor heel erg zacht aan. Ook geeft het direct een warm gevoel. Een dekbedovertrek van flanel past zich snel aan de lichaamstemperatuur aan en is geschikt voor duurzaam en langdurig gebruik.

Zoek een alternatieve warmtebron
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de verwarming in jouw slaapkamer helemaal op te draaien, maar je wil natuurlijk geen hoge rekening aan energiekosten krijgen. Een goede alternatieve oplossing is om een andere warmtebron te zoeken. Trek bijvoorbeeld een paar dikke sokken aan, leg een extra deken over je beddengoed heen of vul een waterkruik met warm water en neem deze mee je bed in.

Bron afbeelding: Olichel – Pixabay

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts