BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Milka Pecan Broodjes

Door foodblogger Fatima – Een heerlijk recept voor Milka Pecan broodjes. Uit dit recept krijg je ca. 12 broodjes. De pecannoten kun je weglaten en gewoon melkchocolade broodjes van maken. Deze broodjes zijn SUPER SUPER lekker met Milka chocolade (geen reclame).

Benodigdheden:

  • 500 g bloem (Lidl)
  • Half zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Mespuntje zout
  • 50 g suiker
  • 30 g zonnebloem olie (afgewogen ipv maatbeker)
  • 7 gram instant gist (Dr. Oetker)
  • 1 ei (M)
  • 355 ml lauwwarme volle melk

Extra:

  • Zonnebloemolie
  • 80 g (gras)roomboter
  • 2 Milka repen
  • 100 g pecannoten (kan iets meer zijn)
  • Decoratie suiker
  • Eidooier
  • Scheutje melk

Hoe ga je te werk?

Neem een grote mengkom en doe hierin de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, zout, suiker, zonnebloemolie en gist. Klop de ei los en voeg deze ook toe in de mengkom samen met de gist. Meng dit goed samen en voeg dan de melk beetje bij beetje toe (of in een keer) kneed dit geheel goed samen tot een samenhangend (beetje) plakkerig deeg. (Ik gebruik hiervoor een kneedmachine) kneden 10 tot 15 min met kneedmachine met de hand 20 tot 25 min. Dek de kom af met plasticfolie en laat deze op een warme plaats rijzen voor 45 a 60 min (het deeg zal zich verdubbelen).

Smelt de boter in een koekenpan en doe dit in een kommetje. Breek de chocolade reep in telkens twee blokjes. Hak de pecannoten grof in een keukenmachine. Een kommetje met zonnebloemolie. Pak het deeg erbij. Smeer de handen in met zonnebloemolie en verdeel het deeg in gelijke balletjes (85 a 90 gram per balletje).

Bestrijk de werkblad met een beetje zonnebloem olie en neem het eerste gemaakte balletje. Rol dit (filter)dun uit met de deegroller. Probeer het in een “rechthoek” uit te leggen. Bestrijk het deeg nu met boter en vouw dan de rechterkant naar het midden toe en hetzelfde met de linkerkant. Het deeg is nu drie-laags: onderkant daarop links en daarop weer rechts.

Leg aan het begin twee blokjes chocolade hierop 2 tl pecannoten. Rol dit op tot net voor de helft en leg er dan weer twee blokjes chocolade op. Rol het verder op en zorg dat het einde van het deeg onderop komt te liggen. Werk zo al de 12 balletjes af en leg ze op bakpapier. Laat dit rijzen voor ongeveer 15 a 20 min totdat de broodjes zijn verdubbelt.

milka-pecan-brood-recept

Klop nu een eidooier los samen met een scheutje melk en bestrijk elk broodje hier voorzichtig mee. Afbakken in de oven op 190° totdat ze mooi goudbruin zijn. Af laten koelen op een rooster afgedekt met een theedoek. Chocolade smelten met één theelepel zonnebloem olie. Vul hiermee een spuit of een boterhamzakje.

Bestrooi de broodjes met decoratiesuiker (poedersuiker) met behulp van een zeef. Breng hier voorzichtig lijnen chocolade overheen en maak een hele pecannootje vast op het broodje met chocolade (chocolade als lijm gebruiken).

Twee keer gemaakt eerste keer met twee blokjes chocolade en oprollen maar. Tweede keer met twee blokjes chocolade Pecannoten, rollen en weer chocolade. Ik vind de verhouding twee blokjes Milka net iets te weinig.

Eet smakelijk!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

116 posts

Culinair

171 posts

Fashion

135 posts

Lifestyle

363 posts

Travel

117 posts