BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Minder betalen voor een smartphone? Koop refurbished!

Tegenwoordig willen veel mensen niet meer de hoofdprijs betalen voor een nieuwe smartphone. De prijzen van zulke toestellen zijn vaak torenhoog. Daarnaast zijn veel mensen ook tevreden met een wat ouder model van een bepaalde smartphone.

De nieuwste smartphones hebben geen baanbrekende nieuwe functies meer die de het hoge prijskaartje goedpraten. Wanneer jij iemand van deze groep mensen bent, is de gereviseerde iPhone misschien wat voor jou.

In dit artikel zullen we dieper in gaan op wat nou een gereviseerde iPhone is en wat de grootste voordelen zijn van het kopen van een gereviseerde iPhone.

Wat is een gereviseerde iPhone?
Gereviseerd betekent ook wel gebruikt en opgepoetst en is letterlijk vertaald vanuit het Engels. Het staat namelijk voor ‘’refurbished’. Dit houdt in dat gebruikte iPhones worden opgekocht door gespecialiseerde bedrijven. Nadat de gebruikte iPhones zijn opgekocht, worden ze volledig gecontroleerd op vaak meer dan 50 punten door specialisten.

De specialisten gaan opzoek naar defecte onderdelen. Dit kan bijvoorbeeld een minder goed werkende batterij zijn of een oor speaker die defect is. Deze onderdelen worden dan vervangen voor kwalitatief goede onderdelen.

Na vervanging van de defecte onderdelen ondergaat het toestel weer het complete controleproces opnieuw. Zo weten deze specialisten zeker dat het toestel weer naar behoren werkt. Als zo’n iPhone weer als nieuw werkt, kun je spreken van een refurbished iPhone.

Een flinke prijsbesparing
Het grootste voordeel van het kopen van een refurbished iPhone is de flinke prijsbesparing ten opzichte van een nieuwe iPhone. Het prijsverschil kan zelfs oplopen tot 50%! Het kan erg schelen in je portemonnee. Om even een vergelijking te maken, nemen we de iPhone 7 refurbished.

Een refurbished iPhone 7 is al te verkrijgen voor €239, terwijl een nieuwe iPhone 7 al gauw €368 kost in de winkel. Je kunt dus eenvoudig €129 besparen met een kopen van een refurbished variant.

Bespaar het milieu
In onze samenleving wordt duurzaamheid een begrip dat steeds belangrijker wordt. Door het kopen van een refurbished iPhone draag jij je steentje bij aan een beter milieu. Je verlengt namelijk de levensduur van een gebruikte iPhone met wel twee jaar en zorgt ervoor dat zo’n toestel een tweede leven krijgt. De schaarste grondstoffen die gebruikt zouden worden voor het produceren van een nieuwe toestel blijven hierdoor bespaard.

Een lange garantietermijn
Bij een nieuwe iPhone van Apple krijg je meestal een garantietermijn van een jaar. Met een refurbished iPhone kun je vaak genieten van twee jaar garantie. Hierdoor ben je zeker van je aankoop. Een garantietermijn van twee jaar wordt door bijna alle aanbieders gegeven op hun refurbished toestellen. Je bent dus beter uit met het kopen van een refurbished iPhone in plaats van een nieuwe iPhone.

Wees wel verstandig en lees de garantievoorwaarden door van een bedrijf. In de voorwaarden staat vaak op welke onderdelen je garantie kunt krijgen en op welke onderdelen niet. Het doorlezen van deze garantievoorwaarden kost je maar een paar minuten, maar zo ben je er zeker van dat je nergens overheen gelezen hebt.

Naast de garantietermijn heb je als consument altijd het recht om je refurbished iPhone binnen 14 dagen na aankoop te retourneren. Bij de meeste aanbieders kan dit zelfs oplopen tot 30 dagen.

In samenwerking met Fixjeiphone

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts