Deze mini mango cheesecakes zijn een echte verwennerij voor jou en je visite. Cheesecake wordt normaal in een groot formaat geserveerd, maar deze kleine taartjes zijn ook super leuk en lekker om uit te delen. Gastblogger Elisabeth Akca deelt het recept met ons zodat wij deze lekkernij zelf thuis kunnen maken.
Ingrediënten voor de mango cheesecakejes:
- 350 gram roomkaas
- 80 gram suiker + 1 el suiker
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gram crème fraîche
- 50 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 volle eetlepel maïzena
- Snufje zout
- 100 gram koekjes (bv. theebiscuit), gemalen
- 50 gram gesmolten roomboter (voor de bodem)
- 2 mango’s
Bereiding:
Schil de mango’s en snijd ze in blokjes. Kook het met een flinke eetlepel suiker en pureer dit. Mix de roomkaas met een mixer tot een romig beslag. Voeg de suiker, vanillesuiker, boter en zout en mix dit tot het goed is opgenomen. Voeg de helft van het mango-mengsel (bewaar de andere helft!), de maïzena en de crème fraiche toe. Als laatst voeg je de eieren één voor één toe en mix je dit kort.
Meng de gemalen koekjes met de gesmolten roomboter. Neem een muffin bakplaat en lepel de koekkruimels erin. Je kunt cupcake papiertjes, een siliconen bakplaat gebruiken of je vet de bakplaat in. Druk de koekkruimels stevig aan met een lepel en giet daarop het mango-roomkaasmengsel.
Bak de cheesecakes in een voorverwarmde oven op 145° voor 25 à 30 minuten of tot ze gaar zijn. Laat ze dan afkoelen tot kamertemperatuur en zet ze dan 2 uur in de koelkast. Het mango-mengsel dat over is gebleven is ondertussen wat stijfjes en die kun je nu over de cheesecakes heen lepelen/gieten.
Geniet van deze mini mango cheesecakes!
chucky1012
Heel mooi!
bymarlayne
Mooie wishlist!