Gastblogger en Instagrammer Elisabeth Akca maakte deze heerlijke mini amandelstaafjes voor bij de thee. Ze zijn super makkelijk te maken en kleine hapjes die ook nog eens lekker smaken!
Ingrediënten:
- 5 plakjes bladerdeeg
- 300 gr amandelspijs (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- Amandelschaafsel (optioneel)
- Beetje citroensap
- 1 ei
- Eigeel
Bereidingswijze:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd elk plakje in 3 stroken. Pak een schaal en meng daarin de amandelspijs met het ei en citroensap. Rol de amandelspijs in kleine staafjes.
Zodra je de staafjes hebt gevormd leg je een amandelstaaf op een strook bladerdeeg. Rol het vervolgens op en smeer het in met eigeel. Decoreer het eventueel met amandelschaafsel. Bak het in een voorverwarmde oven van 220 graden tot de amandelbroodjes goudbruin en gaar zijn.
Eet smakelijk!
0