BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Mode-item onder de loep: de jumpsuit

Het is super onhandig als je naar het toilet moet, maar het blijft zo’n leuk item voor de zomer: de jumpsuit! Het kan net zo vrouwelijk zijn als een jurk of juist een hele stoere uitstraling hebben. Voor iedereen is er wel een geschikte jumpsuit te vinden. In dit artikel vertellen we je alles over het populaire kledingstuk en geven we je een aantal styling tips.

Wat is een jumpsuit eigenlijk?

Een jumpsuit (letterlijke vertaling: springpak) werd oorspronkelijk gebruikt door parachutisten. Het was een uit één stuk bestaand kledingstuk dat werd gedragen als bescherming. Inmiddels wordt dit pak eerder omschreven als een overall. Sinds de jaren 60 werd de jumpsuit namelijk steeds vaker gedragen als modieus kledingstuk. Daarna is de term langzaam de modewereld ingerold.

Jumpsuit, playsuit, overall of broekpak?

Er ontstaat nog steeds veel verwarring over de bovenstaande termen. Wat is nou het verschil tussen een jumpsuit en een playsuit? En is het niet allemaal hetzelfde als een broekpak en overall? Om alles zo duidelijk mogelijk te maken, hebben we de omschrijving van deze verschillende kledingstukken op een rij gezet.

Jumpsuit: Een jumpsuit is verkrijgbaar in allerlei modellen en stoffen. De enige overeenkomst is dat het altijd een uit één stuk bestaand kledingstuk is met een top en broekspijpen. Vergelijk het met een jurk, maar dan met lange of halflange broekspijpen. De mouwen kunnen zowel lang als kort zijn.

Playsuit: Een jumpsuit met korte broekspijpen noem je dan weer een playsuit. Deze ‘pakjes’ zien er dan ook heel speels en zomers uit. Je kunt kiezen voor een playsuit met dunne spaghetti bandjes, maar ook met lange mouwen.

Overall: Hoewel een jumpsuit vroeger hetzelfde was als een overall, maken we nu een duidelijk verschil. Een overall is gemaakt van een stugge stof en heeft vaak knopen of een rits aan de voorkant. Heb je een stoere jumpsuit van spijkerstof of een ander stug materiaal? Dan wordt dit soms ook een overall genoemd. Wij houden het liever op een denim jumpsuit – niet te verwarren met een tuinbroek.

Broekpak: Een broekpak hoort eigenlijk helemaal niet thuis in dit rijtje. Het is namelijk gewoon een (nette) broek met een bijpassende blazer. Het zijn dus twee losse kledingstukken.

De perfect basic jumpsuit

Als je nog geen jumpsuit in je kast hebt, kun je het beste beginnen met een goede basic. Kies de juiste maat en pasvorm voor jouw figuur. Houd ook rekening met met je lengte en kies een materiaal waar ieder figuur het beste tot zijn recht om ongewenste zichtbare bobbeltjes en rolletjes te voorkomen. Op de bovenstaande afbeelding zie je 3 mooie jumpsuits van Moscow design. Door de aansluitende pasvorm en neutrale kleuren kun je het op allerlei manieren dragen.

Jumpsuit stylen op verschillende manieren

Een jumpsuit is geschikt voor iedere gelegenheid. Je kunt hem zowel casual dragen als heel chic voor een mooie gelegenheid met vriendinnen. Combineer het met sandaaltjes, sportieve sneakers, prachtige sieraden en/of een elegante handtas. Zo ben je helemaal klaar voor een luxe diner aan huis met vriendinnen of zelfs voor een privéfeest in de tuin!

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts