BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Modern Marokkaanse interieur van Hakima

Binnenkijken bij andere mensen, altijd leuk toch? Even kijken hoe zij wonen en natuurlijk inspiratie opdoen voor je eigen interieur. Vandaag mogen wij binnenkijken bij Hakima die een modern Marokkaanse interieur heeft!

“Ik ben Hakima, 32 jaar en een moeder van drie jongens. Momenteel woon ik drie jaar in een eengezinswoning en ben dagelijks met mijn interieur bezig. Is het niet schuiven met spullen, dan is het wel inspiratie opdoen bij een woonwinkel of lekker op de bank bladeren door verschillende woonbladen. Mijn interieur is nog lang niet af, want ik wil alles rustig aan doen en het inrichten van een huis met drie kids kan best lastig zijn.

Vaak stellen mensen in mijn omgeving de vraag ‘word er wel geleefd in jouw huis’…haha ja, er wordt zeker geleefd in mijn huis! Ik vind dat kinderen lekker mogen spelen in huis, al vind ik wel dat discipline en structuur heel belangrijk thuis is en daarom is het altijd netjes in huis. Het is ook gelijk een goed voorbeeld naar mijn kinderen toe.

Later wil ik heel graag mijn beroep op het gebied van interieur doorzetten. Ik zou het geweldig vinden om mensen te mogen adviseren en een mooi plekje voor ze te creëren waar ze zich heerlijk in kunnen vinden.”

 photo arabisch-marokkaans-interieur-woonkamer-inspiratie-binnenkijken-bij-hakima-3_zpsfb752db1.jpg

 photo arabisch-marokkaans-interieur-woonkamer-inspiratie-binnenkijken-bij-hakima-7_zps1e58a5be.jpg

 photo arabisch-marokkaans-modern-interieur-woonkamer-inspiratie-binnenkijken-bij-hakima-13_zpse206eafc.jpg

Beschrijf eens de inrichting van je huis.

“Ik zou mijn huis omschrijven als een moderne leefruimte met Arabische invloeden. Ik ben gek op kringloopvondsten! Dat zie je dan ook vaak terug in mijn interieur, ik houd van geleefde meubels die net meer sfeer in huis geven. Pasteltinten vind ik ook geweldig, want dat zijn juist de kleuren die rust en sfeer uitstralen. Daarnaast houd ik van verschillende soorten stijlen die samen een mooi geheel vormen, dat vind je wel terug in mijn interieur.”

 photo arabisch-marokkaans-interieur-woonkamer-inspiratie-binnenkijken-bij-hakima-1_zpsa581ea7d.jpg

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?

“Ik haal mijn inspiratie overal vandaan, zoals van tijdschriften, woonwinkels of Instagram. Ik kan zelfs door een heerlijke boswandeling geïnspireerd raken. Soms ga ik ook naar een woonwinkel en haal ik mijn inspiratie uit al het moois dat daar staat. Daarmee kan ik weer vooruit en geef ik er mijn eigen draai aan.”

 photo arabisch-marokkaans-interieur-woonkamer-inspiratie-binnenkijken-bij-hakima-5-Copy_zpsf4cdb8e7.jpg

Wat is je favoriete plek in huis en waarom?

“Dat is toch wel mijn ruime loungebank waar de kinderen, mijn man en ik aan het einde van de dag heerlijk in kunnen ploffen en leuke gesprekken kunnen voeren. Soms ook onder het genot van een kop thee en een stapel tijdschriften…heerlijk! Echt een rust moment op de bank, ik kan daar zo intens van genieten.

Wij zijn voor een lichtkleurige bank gegaan omdat dit meer bij ons als gezin past. De kinderen waren ook aanwezig toen mijn man en ik de bank ging uitkiezen en zij vonden zo’n lichte kleur toch het mooist. Onze kinderen hierbij betrekken vinden ik en me partner heel leuk.”

 photo arabisch-marokkaans-modern-interieur-woonkamer-inspiratie-binnenkijken-bij-hakima-16_zps3370facf.jpg

Stel: Je moet verhuizen en mag maar drie dingen van jouw huidige inrichting meenemen naar je nieuwe woning. Wat neem je mee?

“Oehhh dat vind ik best een lastige vraag haha! Ik zou dan mijn salon tafel meenemen die ik vorig jaar kocht bij El Ramla Hamra. Het is een tafel met een hand geslagen dienblad die ik erg mooi vind.

Het tweede item is onze tv-kast die ik op Marktplaats heb gekocht. Daar zit onze televisie in opgeborgen. De kast heb ik geverfd met de kleur Earlydew van Flexa, een prachtige grijs/groene kleur die erg mooi staat in mijn interieur. Ik kan zoveel in de kast kwijt en alles staat opgeruimd en netjes.

Het laatste item dat ik zou meenemen is mijn tijdschriften rek van Pulhman, dé eyecatcher in mijn woonkamer. Tijdschriften mogen best getoond worden en ik vind een rek midden in de woonkamer daarvoor toch de beste en mooiste oplossing. Het geeft ook nog eens sfeer in huis en dat vind ik erg belangrijk in mijn leven en interieur.”

 photo arabisch-marokkaans-interieur-woonkamer-inspiratie-binnenkijken-bij-hakima-8_zpsf4a3fe89.jpg

 photo arabisch-marokkaans-interieur-woonkamer-inspiratie-binnenkijken-bij-hakima-6_zps1308a03f.jpg

Wat zijn je favoriete interieurwinkels?

“Mijn favoriete woonwinkels zijn Sukha Amsterdam, Tierlantijn (Groningen), Hema, Dille & Kamille, Loods 5, Lafrau en El Ramla Hamra. Het zijn winkels waar ik (in de meeste gevallen) ontzettend mooie items kan vinden en inspiratie op kan doen.

Kringloopshops vind ik ook geweldig. Als ik een kringloopwinkel bezoek dan tref ik er altijd iets moois aan, ook al heb ik het niet echt nodig. Ik verzamel graag leuke spullen…”

 photo arabisch-marokkaans-modern-interieur-woonkamer-inspiratie-binnenkijken-bij-hakima-15_zps066adaad.jpg

Ben je trendgevoelig?                                          

“Nee. Ik probeer toch altijd bij mezelf te blijven, al zijn er uiteraard bepaalde trends die ik prachtig vind. Hetgeen dat ik mooi vind koop ik, voeg ik toe aan mijn interieur en geef ik er een eigen draai aan. Er zijn genoeg interieurs waarbij ik elke keer versteld van hun schoonheid raak, maar eigenlijk totaal niet bij mij passen. Alsnog kan ik daar mijn inspiratie vandaan halen, wat ik heel bijzonder vind.”

De eerstvolgende aankoop voor je huis is…

“…een mint kleurige Smeg koelkast die echt gezien man worden! Ik heb gelukkig een open keuken en daarnaast zal het mooi staan met de rest van het interieur.”

 photo arabisch-marokkaans-modern-interieur-woonkamer-inspiratie-binnenkijken-bij-hakima-12_zps69011bcb.jpg

Een gloednieuw interieur is niet bepaald goedkoop. Wat is volgens jou dé budgettip om voor weinig geld toch je interieur een andere look te geven?

“Een budget tip vanuit mijn kant is toch Marktplaats, daar vind je soms de meest leuke items voor weinig geld. Ik kijk er wel dagelijks op. Bovendien kun je oude of tweedehands meubelen een likje verf geven, dat kan soms al wonderen doen!”

Heb je nog andere tips voor de lezer?

“Jazeker! Blijf vooral jezelf, zoek wat bij je past en volg wat jezelf leuk vindt. Met deze combinatie creëer je een ontzettend leuke en mooie huis.”

 photo arabisch-marokkaans-modern-interieur-woonkamer-inspiratie-binnenkijken-bij-hakima-9_zpsc636b8f3.jpg

Vind jij het niet erg als wij ‘onbeschoft’ binnenkijken in JOUW huis of kamer? Stuur dan een mailtje naar info@womanistical.nl met wat foto’s van jouw interieur!

Comments:

 • 6 december 2014

  prachtig!

  Beantwoorden...
 • 6 december 2014

  Wauw, super mooi <3

  Beantwoorden...
 • 6 december 2014

  Dit is helemaal mijn smaak! Ik hou van dit soort invloeden, maar wel met een moderne twist. Het oogt rustig, maar toch gezellig :).

  Beantwoorden...
 • 6 december 2014

  Wauw, echt heel mooi!

  Beantwoorden...
 • 6 december 2014

  Ik ben dol op hakima haar huis. Ik volg al een poosje haar instagram en ze is echt een inspiratie voor mij!

  Beantwoorden...
 • 6 december 2014

  Wat een mooie en gezellig huis zeg!

  Beantwoorden...
 • 6 december 2014

  Super gaaf huis ! Love this 🙂

  Beantwoorden...
 • Ilona

  6 december 2014

  Wow! Wat een gaaf stuk Hakima!! 🙂

  Beantwoorden...
 • 6 december 2014

  Wauw, echt heel mooi gedaan! Ik heb zelf ook zo’n gehaakte poef en zo een soort kleed, heel tof om te zien hoe anders je die kunt stylen aangezien mijn huis veel meer retro is met veel kleur 🙂

  Beantwoorden...
 • Sas

  6 december 2014

  Wat een mooi interieur. Heeft een erg fijn sfeertje 🙂

  Beantwoorden...
 • 6 december 2014

  O my geweldig! Ik ben dol op decoratie, alleen ik kan niets op de tafel laten staan zonder dat mijn dochter alles overhoop haalt..

  Beantwoorden...
 • Homestyl

  6 december 2014

  Dit noem ik nou een mooie inrichting, dit zou zo in een blad kunnen, wie weet Hakima kom jij in een blad zou zonde zijn als het niet door heel Nederland bekeken wordt

  Beantwoorden...
 • 6 december 2014

  Mooi hoor! Heel warm en gezellig, straalt echt sfeer uit.

  Beantwoorden...
 • 6 december 2014

  Dat ziet er wel heel erg mooi uit, lekker wit ook. Vind dat altijd heel erg mooi 🙂

  Beantwoorden...
 • 6 december 2014

  Wauw, dit is echt ontzettend mooi!

  Beantwoorden...
 • 6 december 2014

  Dat is een prachtig ingericht huis!

  Beantwoorden...
 • 6 december 2014

  Wauw, prachtig interieur!

  Beantwoorden...
 • Kim

  6 december 2014

  Wat mooi is dit zeg! Er zit lekker veel sfeer in, wauw!

  Beantwoorden...
 • 7 december 2014

  Wauw heel erg mooi!

  Beantwoorden...
 • 7 december 2014

  Wouw echt super mooi!
  Liefs Nathalie

  Beantwoorden...
 • 7 december 2014

  Ik sta er soms ook versteld van hoe leuk de items op marktplaats kunnen zijn. Mooie inspiratie foto’s ook, mijn ideale inrichting <3

  Beantwoorden...
 • 7 december 2014

  Hakima ik ben helemaal weg van je style
  Prachtig hoe je alles ingericht hebt
  En ik heb je eerder vertelt wanneer ik naar
  Huis Foto’s kijk krijg ik gevoel van rust
  Groetjes بشري طنجوية♡♡♡♡♡♡♡

  Beantwoorden...
 • 7 december 2014

  wat leuk om te zien/lezen ♥

  Beantwoorden...
 • 7 december 2014

  Superleuk, doet me ook denken aan Nordic living interieur stijl. Vind het altijd zo knap als mensen dit kunnen!

  Beantwoorden...
 • 7 december 2014

  Ik vind het echt prachtig! Heel erg mooi!

  Beantwoorden...
 • Halima

  8 december 2014

  1 woord: wow! Dit is precies wat ik mooi vind! Niet te strak en ook niet te tuttig.

  Beantwoorden...
 • 8 december 2014

  Wauw ziet er echt geweldig uit!!

  Beantwoorden...
 • 8 december 2014

  Prachtig! Vind de eetstoelen ook echt prachtig ♥

  Beantwoorden...
 • 10 december 2014

  Prachtig. Dit is iets wat volledig bij mij past. Perfect <3

  Beantwoorden...
 • Jose

  2 januari 2015

  Schitterende inrichting! Waar heb jij deze bank gekocht? Mooie bank.

  Beantwoorden...
 • 3 januari 2015

  Zo leuk!! Echt prachtig gewoon!

  Beantwoorden...
 • Latifa

  22 februari 2015

  Geinspireerd raak je hiervan…
  Superleuk huis en interview!
  Hakima doe wat met je passie!!!

  Beantwoorden...
 • Rafeha

  1 maart 2015

  Prachtig…♡

  Beantwoorden...
 • Hakima

  22 december 2017

  Hallo Hakima! Ik zie dat deze topic al van dec. 2014 is en toch wilde ik reageren. Ik heet namelijk ook Hakima in 2014 was ik ook 32 jaar en heb 3 zoons. Ben gek op woninginrichting. Wat een toeval! Een gezellig huis heb je.. Helemaal mijn stijl. Ik ben ook altijd bezig met mijn huis, continue inspiratie ah opdoen.

  Groetjes van Hak !

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts