BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Mont Saint Michel: 5 tips voor een bezoek

Tijdens ons verblijf op camping Château de Lez-Eaux kwamen wij erachter dat Mont Saint Michel slechts minder dan een uur verwijderd is van de camping. Het is een rotsachtig getijdeneilandje in Normandië en één van de drukst bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk.

Het was voor ons dan ook onmogelijk om deze plek niet te bezoeken. Hieronder lees je onze 5 tips voor een bezoek aan Mont Saint Michel.

1.) Parkeren doe je in de hotelzone aan de dijk

Een belangrijke vraag die veel bezoekers van Mont Saint Michel zich stellen is waar ze nu precies hun auto kunnen parkeren. Dit vroegen wij onszelf ook af. Dit dient te gebeuren in de hotelzone welke is terug te vinden aan het begin van de dijk.

Dit betekent meteen ook dat het niet mogelijk is om het dorp te bezoeken met de auto. Houd bovendien ook rekening met de niet onaanzienlijke kostprijs die parkeren hier met zich meebrengt. Een parkeerplaats kost je hier dan ook zo’n 12 euro per dag.

2.) Met de gratis shuttlebus naar Mont Saint Michel

Wist je dat het mogelijk is om vanaf de parkeerplaats in de hotelzone een gratis shuttlebus te nemen naar Mont Saint Michel? Deze shuttlebus draagt de naam ‘Le Passeur’ en rijdt het hele jaar door. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de afstand naar Mont Saint Michel te voet af te leggen.

Op deze manier kan je de mooie omgeving pas echt optimaal tot je laten doordringen. Houd er in dit geval wel rekening mee dat je een wandeling van ongeveer 15 minuten voor de boeg hebt. De afstand die je uiteindelijk moet overbruggen bedraagt om en bij de 2 kilometer.

Ondanks het feit dat Mont Saint Michel aan de ingang over poorten beschikt worden deze eigenlijk niet actief gebruikt. Dit betekent dat het dorp zowel ’s nachts als tijdens de dag eigenlijk altijd te bezoeken is.

3.) Gratis toegang

Zoals bovenstaande informatie reeds laat vermoeden zijn er geen kosten verbonden aan een bezoek aan Mont Saint Michel in Normandië. Je kan dit prachtige dorp dan ook gewoon vrij bezoeken. Voor toegang tot de abdij, dien je wel een ticket te kopen. Deze kun je ter plekke aanschaffen, of je kan het voor 10 euro gemakkelijk vooraf online kopen.

Ben je met de auto naar Frankrijk op vakantie gekomen en heb je deze geparkeerd in de hotelzone? Dan zal je natuurlijk wel rekening moeten houden met de parkeerkosten die dit met zich meebrengt.

4.) Aanschouw het springtij in volle glorie

Elke 14 dagen laat het springtij zich hier voelen. De vloed komt dan zomaar even nog spectaculairder binnenrollen. Veel toeristen willen dit fenomeen graag in haar volle glorie kunnen aanschouwen. Geldt dat ook voor jou? Dan zou je daarvoor naar Tour du Nord kunnen gaan.

Dit is een ronde (maar erg krappe) toren die een goed uitzicht biedt op het springtij. Wil je graag een betere locatie ontdekken met net wat meer ruimte? Dan vormen de tuinen van de abdij beslist een interessant alternatief!

5.) Ga niet op eigen houtje wandelen over het wad!

Ondanks het feit dat het niet verboden is om op eigen houtje over het wad te wandelen moet het gezegd dat dit ten stelligste wordt afgeraden. Er loeren heel veel gevaren om de hoek die je liever niet wil trotseren.

Enkele potentiële gevaren waarmee je kan worden geconfronteerd zijn een bijzonder snel opkomende vloed, maar ook diepe en bovendien zeer snel stromende geulen. Daarnaast kan je eveneens terecht komen in drijfzand. Wees dus verstandig en ga niet zomaar alleen het wad op!

Wat vind jij van Mont Saint Michel?

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts