BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Must see: magische Meteora in Griekenland

Tijdens onze persreis in Sivota bezochten wij ook meteen het magische Meteora. Deze stond op ons must-see lijstje en aangezien het maar 2 á 3 auto-uren van Sivota is verwijderd, konden wij het natuurlijk niet laten om het ook daadwerkelijk te bezoeken. Waarom is Meteoro zo bijzonder en hoe is het ontstaan? Dat lees je allemaal in dit artikel!

meteora-kloosters-griekenland

Hoe deze unieke plaats tot stand is gekomen

Voor het ontstaan van Meteora moeten we terug in de tijd, meer bepaald naar de periode waarin de kluizenaar Barnabas leefde. Hij koos er voor om de typische zandrotsen bij Kalambaka te beklimmen waarna hij er een onderkomen bouwde.

Dit onderkomen was uitsluitend bedoeld voor hem zelf en lag volledig afgesloten van de rest van de wereld. In zijn voetsporen traden heel wat monniken die er voor kozen om Meteora uit te bouwen tot een afgezonderde gemeenschap met 24 kloosters.

De kloosters werden stuk voor stuk gebouwd hoog in de rotsen zodat monniken niet alleen een rustig bestaan konden hebben, maar tegelijkertijd ook hun religie konden beoefenen.

Het vreedzame bestaan werd in Meteora aanzienlijk beïnvloed door de verschillende oorlogen die de regio hebben geteisterd. Het gevolg van deze periode is dat heel wat kloosters door de jaren heen zijn komen te verdwijnen.

Tegenwoordig zijn er van de oorspronkelijke 24 dan ook nog slechts 6 over. Dit maakt het gebied evenwel niet minder bezienswaardig. Sinds 1988 heeft UNESCO er bovendien voor gekozen om de kloosters op te nemen op de werelderfgoedlijst.

meteora-greece

meteora-rotsen-griekenland

meteora-greece-must-sees

Een ronduit indrukwekkend landschap

De Meteora kloosters zijn lang niet de enige bezienswaardigheden van de regio. Op het ogenblik dat je, je een weg baant door het landschap van Thessalië zal je kunnen vaststellen dat ze over een prachtig groen en mooi uitgestrekt karakter beschikt.

Naarmate je dichterbij Meteora komt valt op hoe het landschap verandert. De zandrotsen laten zich steeds meer en meer gelden en bovendien springen ook de in de rotsen uitgeholde grotten meteen in het oog. De zandrotsen hebben in het verleden vaak dienst gedaan als ‘onderduikadres’ voor inwoners van Griekenland toen het land werd bezet door Ali Pasha van Turkije.

meteora-kastraki

meteora-bezoeken-vakantie

Drie resterende inwoners van Meteora

Op het ogenblik dat je er voor kiest om Meteora te bezoeken door middel van een dagtocht, dan kom je vast en zeker de ‘grote Meteora’ tegen. Het betreft hier niet alleen het grootste, maar ook het best bewaard gebleven klooster.

Bovendien valt het op dat dit klooster als enige nog steeds wordt bewoond door drie monniken. Van een leven ver weg van de bewoonde wereld is er voor de monniken al lang geen sprake meer. Deze plaats wordt sinds de kloosters zijn toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst immers elk jaar door miljoenen toeristen bezocht.

meteora-wandelen-tour-bussen

meteora-wereldwonder

Een bijzondere locatie die je echt moet ontdekken

Griekenland is een fantastisch land welke voor de cultuurliefhebber heel wat te bieden heeft. Dit geldt niet in het minst voor de mysterieuze plaats ‘Meteora’. Wil je de authentieke sfeer van de regio echt in je kunnen opnemen? In dat geval is het aan te raden om vroeg te vertrekken.

Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, ben jij een liefhebber van bijzondere omgevingen en heb je een hart voor het cultureel rijke en fascinerende Griekenland? Dan mag een bezoek aan Meteora wat ons betreft absoluut niet op je verlanglijstje ontbreken!

meteora-griekenland

Ben jij weleens in Meteora geweest?

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts