BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Nestlé kokoscake

Een heerlijk recept voor kokoscake met Nestlé door gastblogger Ikrame. In deze cake wordt er ook tahine in verwerkt, als je deze niet thuis hebt liggen kun je het weglaten. Het geeft wel een heerlijke smaak aan je gebak!

Benodigdheden:

  • 100 gram roomboter (gesmolten)
  • 200 gram geraspte kokos
  • 160 gram middelfijne griesmeel (niet de allerfijnste)
  • 2 thl bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 blik Nestlé gecondenseerde melk
  • Snuf zout
  • 2 eieren
  • 2 etl Tahine (sesampasta)

Siroop:

  • 1 glas suiker
  • 1 glas water
  • 1/2 thl oranjebloesemwater (indien gewenst)

Extra:

  • Sinaasappelschil, julienne gesneden
  • Hele pistachenootjes

Bereidingswijze:

Breng water met suiker aan de kook. Laat het op zacht vuur doorkoken voor 10 tot 12 minuten. Vlak voordat je het vuur uitzet voeg je de pistachenootjes, sinasslierten en de rest van de schil toe. Wanneer je siroop afgekoeld is, haal je alles eruit en leg je deze opzij om je cake ermee te decoreren.

Mix de boter met Nestlé en voeg de eieren en tahin hieraan toe. Mix alle droge ingrediënten eerst samen en voeg deze dan beetje voor beetje toe aan je beslag. Besmeer een ovenschaal met wat tahine en doe je beslag erin. Bak in de oven voor 25 tot 30 minuten of tot het goudbruin wordt en je mes er droog uitkomt.

kokosgebak nestle

Beschenk je cake met siroop. Ik heb het helemaal gebruikt en vond het precies goed. Laat de cake goed afkoelen en snij het dan in ruitjes. Versier elk stuk met wat sinasschil en pistache.