BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Nieuwe trends om toe te passen in je interieur

Ben jij al op de hoogte van de nieuwe interieurtrends van 2020? Sommige items en stijlen nemen we gewoon mee vanuit 2019, maar dan wel met een kleine aanpassing. Andere trends zijn juist helemaal nieuw en verrassend. Wie weet staat er een leuk idee tussen om toe te passen in je eigen woning!

Meubels en decoratie met ronde vormen

Steeds vaker zien we organische en ronde vormen terugkomen in het interieur. Denk aan ronde salontafels, ronde spiegels, meubels met afgeronde hoeken en ronde vloerkleden. Je kunt deze trend eigenlijk overal en bij iedere woonstijl toepassen!

Persoonlijke fotowand

Vorig jaar waren fotowanden al erg populair. Ook dit jaar zien we deze vorm van wanddecoratie weer terugkomen. Toch wordt er steeds vaker gekozen voor een persoonlijke en speelse touch. Kunst en prints worden gecombineerd met persoonlijke foto’s en tekeningen.

Ook is er meer afwisseling qua vorm en formaat. Woon je in een huurhuis en wil je liever geen gaten in de muur maken? Kies dan voor een magnetisch ophangsysteem. Je kunt bijvoorbeeld je favoriete vakantiefoto’s laten afdrukken in verschillende vormen: vierkant, rond of een hexagon. Kijk eens naar de mogelijkheden en stel jouw persoonlijke fotomuur samen!

Duurzame en natuurlijke materialen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker – zo ook in het interieur. Kies voor meubels en accessoires van natuurlijke materialen en met een goede kwaliteit. Het is belangrijk dat je er lang plezier van kunt hebben. Verdiep je eventueel zelfs in het productieproces om te checken of het volledig duurzaam is.

Schoonheid van imperfectie

Op Instagram en Pinterest zie je allemaal perfecte woningen voorbij komen. Een prachtige strak gestylde woonkamer, een slaapkamer met een chic opgemaakt bed en een badkamer die zo uit een magazine lijkt te komen. Het is erg mooi, maar niet altijd realistisch.

Gelukkig is er een nieuwe interieurtrend in 2020 die hier tegenin gaat: de schoonheid van imperfectie. Alles hoeft niet perfect op elkaar afgestemd te zijn, het moet vooral leefbaar en persoonlijk zijn. Het is tenslotte jouw huis en geen showroom in een interieurwinkel. Doe dus vooral wat jou het meeste aanspreekt!

Praktische en multifunctionele meubels

Deze trend komt goed van pas in studentenkamers en kleine woningen. Meubels en accessoires hebben niet alleen een decoratieve waarde, maar zijn ook functioneel. Denk aan compacte kasten met veel opbergruimte, een dressoir dat ook te gebruiken is als bureau en een grote modulaire bank die je kunt aanpassen op de situatie.

Bron afbeelding: Antoha713 / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts