No-bake recept voor Huilende Cake


Degene die actief zijn op Facebook hebben dit gerecht vast al meerdere malen voorbij zien komen: de Huilende Cake. Waarom die zo precies heet? Omdat de chocoladesaus er zo heerlijk vanaf druipt. Het is eigenlijk meer een toetje. Het doet me een beetje denken aan een klassieke Tiramisu, ook al is dit recept een stuk anders. Benieuwd hoe je deze no-bake Huilende Cake zelf kunt maken? Lees dan gauw verder.

 photo no-bake-recept-huilendecake_zpsdc1be30e.png

Ingrediënten (1 glas met oor = 190 á 200 ml):

  • 1 pak lange vingers
  • 500 ml slagroom
  • 1 pak Dr. Oetker Kloppudding vanille (74 gr)
  • 1 glas melk

Ingrediënten voor de chocoladesaus:

  • 1 el cacaopoeder
  • 1 el bloem
  • 1/2 glas suiker (100 gr)
  • 1/2 glas melk
  • 1/2 glas water

 photo no-bake-huilende-cake-recept-chocoladesaus_zps3f7c5f3c.png

 photo no-bake-huilende-cake-recept_zps2b69ec3b.png

Begin allereerst met het maken van de chocoladesaus. Doe de cacaopoeder, bloem, suiker, melk en water in een steelpan en zet de pan op een laag vuurtje. Blijf het mengsel goed roeren tot het langzaamaan dik wordt.

 photo no-bake-recept-voor-huilende-taart-chocolade_zps1b92facf.png

Op het eerst is het mengsel aan de waterige kant, maar je zult vanzelf zien dat het steeds dikker begint te worden. Zodra de saus dik genoeg is kun je de pan van het vuur afhalen. Laat dit goed afkoelen.

 photo no-bake-huilende-cake-recept-kloppudding_zps799589db.png

Pak in de tussentijd een grote kom en schenk hier de slagroom, melk en vanille kloppudding in.

 photo no-bake-huilende-cake-slagroom_zpsdb7a2a4d.png

Klop dit met een mixer in enkele minuten tot een glad en dik geheel.

 photo no-bake-recept-met-lange-vingers_zpsdee54325.png

Dompel de lange vingers één voor één (beide kanten) in wat verwarmde melk en bedek hier de bodem van een schaal mee.

 photo no-bake-slagroom_zps62f2d091.png

 photo no-bake-dessert-nagerecht-toetje-_zpscb14fb70.png

Bedek de lange vingers met het slagroom/kloppudding-mengsel.

no-bake-recept-voor-huilende-cake-toetje-marokko-facebook-gif

Schenk de chocoladesaus er overheen.

 photo huilende-cake-recept_zps95cf362c.png

Strijk de chocoladesaus egaal met een spatel. Leg de schaal (bedekt) minstens een uurtje in de koelkast opstijven zodat de lange vingers lekker zacht worden en het snijden van stukken wat soepeler zal gaan.

AND THEN…

 photo huilende-cake-recept-_zps96192fd7.png

…IT’S TIME TO CUT THIS BADASS!

 photo no-bake-recept-makkelijk_zps2dbe962b.png

 photo no-bake-recepten_zps4d43cfd3.png

Deze no-bake Huilende Cake is heel makkelijk te maken en het smaakt echt geweldig! Yummm! Lekker voor bij de koffie of thee, lekker als nagerecht en leuk voor op een feestdag. Met dit dessert maak je vast en zeker indruk terwijl het gerecht absoluut niet moeilijk te bereiden is.


Hopelijk vonden jullie het leuk om te zien hoe je gemakkelijk een heerlijk en origineel nagerecht kunt klaarmaken!

39 gedachten over “No-bake recept voor Huilende Cake”

  1. Tip: Doe in de chocoladesaus een paar chocolade koffieboontjes. Hierdoor krijgt de saus een heerlijke koffie nasmaak en smaakt het een beetje naar tiramisu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *