BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Ongedierte bestrijden bij een hond, hoe doe je dat?

Het is erg vervelend als een dier last heeft van ongedierte. Hierbij kun je vooral denken aan parasieten zoals vlooien, wormen en teken. Hierdoor krijgt een hond of kat vaak veel last van jeuk en kan hij zelfs ziek worden. Als je dit merkt, moet je direct actie ondernemen.

Het beste is natuurlijk om te voorkomen dat een hond hier last van krijgt. Daarom is het slim om hem te beschermen, bijvoorbeeld met Frontline. Soms lukt dat niet en is het al te laat. We hebben een aantal verschillende vormen van ongedierte op een rijtje gezet met de juiste manier om het te bestrijden.

Vlooien bij een hond

Veel mensen denken dat een hond last krijgt van vlooien doordat hij met andere dieren in aanraking is geweest. Dit is eigenlijk nooit het geval. In de meeste gevallen krijgt een hond last van vlooien door zijn omgeving. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je de omgeving goed schoonmaakt. Behandel een hond ook iedere maand met vlooien dodend middel.

Teken bij een hond

Teken bevinden zich voornamelijk in bosjes en struiken. Laat dit nou net de plek zijn waar een hond vaak komt, vooral jachthonden en waakhonden op het platteland. Het komt dus regelmatig voor dat honden last hebben en gebeten worden door deze vervelende parasieten.

Een teek bijt zich vast in de huid en voedt zich met bloed. Het vervelende van een teek is dat zij ziektes over kunnen dragen zoals Lyme. Hier kan niet alleen de hond, maar ook het baasje, heel erg ziek van worden. Een teek moet je zo snel mogelijk verwijderen met een pincet of tekentang.

Wormen bij een hond

Ook wormen zijn erg vervelend en kunnen voor nare infecties zorgen. Er zijn verschillende soorten wormen te vinden bij honden, bijvoorbeeld spoelwormen of lintwormen. Vaak worden honden hiermee besmet doordat zij in contact komen met de ontlasting van een andere hond die al besmet is. Je zult een hond om de paar maanden moeten behandelen met ontwormingsmiddel.

Het is dus duidelijk dat parasieten erg vervelend zijn voor een hond en zelfs grote gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk om een hond preventief te behandelen. Wanneer je dit doet is de kans een stuk kleiner dat een hond besmet of ziek wordt.

Bron afbeelding: LeicherOliver / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts