BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Ook in de winter genieten van het buitenleven

Zomer. Het seizoen van buiten zijn. Tot rust komen aan het strand, met een drankje op het terras of gezellig een avond spelletjes spelen met vrienden of familie in de achtertuin. Geen seizoen waarin de achtertuin zo druk bevolkt is als de zomer. Even in het kinderbadje om af te koelen of een drankje in het relaxhoekje om de dag van je af te schudden.

Wanneer de zomer voorbij gaat

Maar de zomer is voorbij en ook het einde van de herfst begint te naderen. Wanneer de winter eraan komt verstoppen we ons binnen aan de kachel of met een warme choco op de bank voor de tv. Buiten komen, dat doen we in de winter het liefst zo min mogelijk.

Winterdepressie

Maar dat continue binnen zitten werkt voor veel mensen demotiverend. Want buiten zijn, dat doet een mens nou eenmaal goed. Als jij nou ook het liefste buiten bent en geniet van de natuur, denk dan eens aan het bouwen van een overkapping. Zo’n overkapping heeft nou eenmaal vele voordelen.

Ruimte vergroten

Zo vergroot je bijvoorbeeld de woonruimte. Behalve je woonkamer,- en keuken heb je een extra ruimte om samen te komen met vrienden of familie. Of misschien wil je juist af en toe genieten van wat tijd op jezelf. Maak van je overkapping een plek waar je even helemaal tot rust kunt komen.

Zet een vuurkorf neer om in de winter heerlijk te kunnen genieten van de stilte van de achtertuin. Een kopje thee, een boek, een fleece dekentje over je benen en het genieten kan beginnen.

winter-genieten-vuurkolf-openhaard

Warm buiten zitten

Plaats een glazen schuifwand om de ruimte droog en windvrij te houden en geniet van de natuur om je heen zonder in de kou te zitten. Plaats een vorm van verwarming om de ruimte op temperatuur te houden.

Schaf een vuurkorf of een haard aan. Of je nu voor een simpele korf of een luxe gashaard gaat; ze zijn er in alle soorten en maten. Mocht je vuur nu geen prettig idee vinden dan kun je natuurlijk ook gewoon een warmtelamp installeren. Binnen een paar minuten is je ruimte dan heerlijk verwarmd.

Een fijne plek

Een overkapping met schuifwand brengt natuurlijk allerlei mogelijkheden met zich mee. Maak een speelkamer voor de kinderen of een gezellige ruimte voor vrienden en familie.

Plaats een boekenkast om al je favoriete boeken bij de hand te hebben of geef de eettafel een nieuwe locatie. Mocht je van wat extra luxe houden kun je zelfs nog een sauna of bubbelbad aanschaffen. Wat je wensen ook zijn; alles is mogelijk!

In samenwerking met Tuinmaximaal.nl

Comments:

 • 28 november 2017

  Een overkapping is zo fijn voor de herfst en winter zodat men bij een haardvuur kan chillen….

  Xoxo

  Beantwoorden...
 • 11 december 2019

  Heerlijk lekker lang buiten onder de veranda zitten met dit koude weer!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts