BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Azie   >  Op reis naar Mongolië: praktische weetjes

Wanneer je een vakantie in de planning hebt staan naar Mongolië kan je, je opmaken voor een ronduit bijzondere ervaring. Mongolië is dan ook helemaal anders dan menig aantal andere landen die er op deze planeet zijn terug te vinden. Ben jij ook van plan om kennis te maken met deze unieke vakantiebestemming? In dat geval kan de praktische informatie welke is terug te vinden op deze pagina je ongetwijfeld helpen bij het plannen van je reis.

Kennismaking met nomaden en de ‘Tugrik’

Er is heel wat praktische informatie die je maar beter in het achterhoofd kan houden bij het organiseren van je vakantie naar Mongolië. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat er in Mongolië gebruik wordt gemaakt van de munteenheid ‘Tugrik’. Het wordt aangeraden om op voorhand je euro’s om te wisselen in deze valuta omdat je ter plaatse wellicht duurder uit bent. Controleer wel steeds goed de actuele wisselkoers voordat je geld om gaat wisselen.

Een ander feit om rekening mee te houden wanneer we het hebben over Mongolië heeft betrekking tot de nomaden die er in het land wonen. Zij trekken vaak rond van plaats naar plaats afhankelijk van de noden van hun kudde. De traditionele Ger tenten spelen hierbij een belangrijke rol. Wil je graag Mongolië op een extra bijzondere manier ontdekken? In dat geval is het altijd een aanrader om te overnachten in deze traditionele tenten.

Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië

Tijdens je Mongolië reis zal al snel duidelijk worden dat je niet veel steden hoeft te verwachten. De hoofdstad van Mongolië, meer bepaald ‘Ulaanbaatar’ is eigenlijk de enige stad van betekenis die je tijdens je vakantie zal aantreffen. Dit gezegd zijnde heeft deze stad de bezoeker wel heel wat te bieden. Ondanks het feit dat de verschillende delen van de stad eigenlijk vrij onsamenhangend zijn is het wel zo dat je ze perfect te voet kan ontdekken. Tijdens je verblijf in Ulaanbataar is het bovendien ook meer dan de moeite waard om kennis te maken met de plaatselijke keuken. Er zijn verspreid over de stad tientallen Mongoolse restaurants terug te vinden welke de bourgondische reiziger heel wat moois te bieden hebben.

Ontdek de vaak bijzondere, Mongoolse smaken

Tijdens je vakantie in Mongolië zal je kunnen vaststellen dat je geconfronteerd zal worden met heel wat bijzondere smaken. Wanneer je een lijst met weetjes doorneemt over Mongolië zal je steeds kunnen vaststellen dat er enigszins wordt gewaarschuwd voor de ‘Mongoolse melkthee’. Ondanks het feit dat Mongolen van deze drank genieten vinden Westerse reizigers ze veelal (te) zout smaken. Dit gezegd zijnde is het wel één van de vaakst voorkomende dranken in Mongolië. Je kan je er dus maar beter op voorbereiden!

Backpacken in Mongolië, net even anders

Heel wat landen in de wereld lenen zich uitstekend om in te backpacken. Ook Mongolië is door de jaren heen uitgegroeid tot een geliefkoosde backpackbestemming. Dit gezegd zijnde is backpacken in Mongolië toch net even anders in vergelijking met bijvoorbeeld backpacken in Thailand. Dit heeft alles te maken met het feit dat er nauwelijks sprake is van openbaar vervoer. Dit is zeker iets waar je als backpacker rekening mee zal willen houden. De best mogelijke manier om Mongolië te ontdekken volgens experts? Dat is door gebruik te maken van de Transmongolië Express! Deze tip is dan ook niet voor niets terug te vinden in heel wat artikelen met praktische informatie en weetjes over Mongolië.

Bron afbeelding: Christian Kornacker/Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts