BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Opleidingen om anderen te helpen

Wil je in je loopbaan het liefste andere mensen helpen dan zijn daar verschillende opleidingen voor beschikbaar. Het geven van ondersteuning om hulp te bieden aan anderen is bovendien in allerlei beroepen mogelijk. Om de juiste keuze voor een opleiding te maken, is het aan te raden om na te gaan in welk beroep je het liefst wilt werken.

In het beroep van verpleegkundige help je mensen bijvoorbeeld op een andere manier dan wanneer je in de jeugdzorg werkt. Om je op weg te helpen een goede keuze te maken, volgt hier een overzicht van de beste opleidingen om anderen te helpen.

Opleiding Welzijn en Wmo
Op het gebied van Welzijn en Wmo zijn er diverse opleidingen beschikbaar die gericht zijn om in verschillende functies anderen te helpen. Een voorbeeld daarvan is een Wmo consulent opleiding. Je leert door deze opleiding een zorgvuldige indicatie vast te stellen op basis van een hulpvraag van cliënten. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is in het leven geroepen om iedereen te laten meedoen in de samenleving.

Een dergelijke opleiding past dus perfect in een baan waarin je bezig bent met het helpen van anderen. Overigens zijn er binnen de welzijnssector tal van andere opleidingen om te volgen, zoals HBO Social Work en MBO Sociaal Werker 4. Deze opleidingen zijn o.a. beschikbaar bij Bestuursacademie.

Opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
Een opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening leidt eveneens op tot het uitoefenen van beroepen waarbij je anderen helpt. Denk maar aan de functie van maatschappelijk werker of aan het beroep van schuldhulpverlener. Zo zijn er mogelijkheden om met deze opleiding anderen te helpen die te maken hebben met lastige en complexe situaties. Er zijn wat dat betreft verschillende afstudeerrichtingen mogelijk.

Een afstudeerrichting GGZ-agoog maakt het mogelijk om anderen te helpen die van een psychische aandoening aan het herstellen zijn. Jij helpt dan vanuit je beroep deze mensen om hen weer te laten deelnemen in de maatschappij. Ga je het liefst met jongeren werken om hen te helpen dan is jeugdzorgwerk daarvoor een passende afstudeerrichting.

Opleidingen voor de zorgsector
Er is een tekort aan personeel in de zorgsector in zowel ziekenhuizen als verpleeghuizen als in de wijkhulpverlening. In deze sector zijn er allerlei beroepen om anderen te helpen. Bijvoorbeeld in het beroep van verpleegkundige in het ziekenhuis, maar ook als wijkverpleegkundige of als helpende. Er zijn in deze richting diverse opleidingen beschikbaar, zoals de opleiding tot verpleegkundige op HBO-niveau of tot helpende op MBO-niveau.

Bron afbeelding: Anna Tryhub / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

116 posts

Culinair

171 posts

Fashion

134 posts

Lifestyle

363 posts

Travel

116 posts