BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Pandan Chiffon Cheesecake

Als je van pandan/chiffon cake en van cheesecake houdt dan moet je dit recept van Elisabeth Akca eens proberen voor een pandan cheesecake. Heerlijk en uniek!

Pandan (chiffon):

  • 150 gr bloem
  • 150 gr suiker
  • 4 eieren
  • 75 ml kokosmelk
  • 2 eetlepel water
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel pandanpasta
  • Klein snufje zout

Cheesecake:

  • 300 gr roomkaas
  • 100 gr suiker
  • 75 gr crème fraîche
  • 20 gr maizena
  • 1 ei en 1 eidooier
  • 1 reep witte chocolade, gesmolten

Bereidingswijze:

Klop de eieren luchtig voor zeker 5 minuten. Doe dan de suiker, bakpoeder, water en zout erbij en klop het weer goed luchtig. Voeg beetje bij beetje bloem toe en doe ook de pandanpasta en als laatste de kokosmelk erbij.

Doe het beslag in een ingevet bakblik (bv. 22 cm) en bak het in de oven op 170 graden voor circa 30 minuten of tot het helemaal gaar is. Maak ondertussen het cheesecake-beslag. Mix de roomkaas met suiker tot een geheel. Doe dan de crème fraîche erbij en voeg één voor één de eieren toe.

Doe de maizena en gesmolten chocola erbij. Giet dit vervolgens over de gebakken en afgekoelde pandancake. Bak dit weer in de oven op 130 graden voor ongeveer 45 minuten en laat het dan in de oven afkoelen. Laat het daarna in de ijskast voor een paar uur opstijven.

Eet smakelijk!

Comments:

  • 9 februari 2023

    Leuk recept! Heb zonet een variatie op deze cake gemaakt zonder de pandanpasta.

    De hoogte van het biscuit is mij 80% van de hoogte van de taart geworden. De bovenlaag (cheesecake) neemt laat ons zeggen 20% van de hoogte van de taart in beslag. Het is dus niet 50/50 zoals op bovenstaande foto lijkt. Nu hoeft dit voor mij ook zeker niet. Met de verhoudingen 80/20 ben ik zelf (gelukkig) prima tevreden.
    Je zou kunnen zeggen dat het nu een soort cake met een laagje cheesecake als topping is geworden. De buitenrand van de taart heb ik (onbewust) niet met cheesecake omrand.
    De onderste laag biscuit zelf is vrij stevig. Het gaat meer richting een (te) zware cake / panettone brood, i.p.v. een luchtig biscuit. Als tip voor wie dit ook gaat maken geef ik dan ook mee om niet te lang in het deeg te mixen, en liever wat minder bloem/meer kokosmelk te gebruiken.

    Al bij al zit de smaak uitstekend.
    Het is dat pandanpasta lastig te verkrijgen is, anders had dit er vermoedelijk ook zeer lekker bij geweest!

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts