BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Pandan Chiffon Cheesecake

Als je van pandan/chiffon cake en van cheesecake houdt dan moet je dit recept van Elisabeth Akca eens proberen voor een pandan cheesecake. Heerlijk en uniek!

Pandan (chiffon):

  • 150 gr bloem
  • 150 gr suiker
  • 4 eieren
  • 75 ml kokosmelk
  • 2 eetlepel water
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel pandanpasta
  • Klein snufje zout

Cheesecake:

  • 300 gr roomkaas
  • 100 gr suiker
  • 75 gr crème fraîche
  • 20 gr maizena
  • 1 ei en 1 eidooier
  • 1 reep witte chocolade, gesmolten

Bereidingswijze:

Klop de eieren luchtig voor zeker 5 minuten. Doe dan de suiker, bakpoeder, water en zout erbij en klop het weer goed luchtig. Voeg beetje bij beetje bloem toe en doe ook de pandanpasta en als laatste de kokosmelk erbij.

Doe het beslag in een ingevet bakblik (bv. 22 cm) en bak het in de oven op 170 graden voor circa 30 minuten of tot het helemaal gaar is. Maak ondertussen het cheesecake-beslag. Mix de roomkaas met suiker tot een geheel. Doe dan de crème fraîche erbij en voeg één voor één de eieren toe.

Doe de maizena en gesmolten chocola erbij. Giet dit vervolgens over de gebakken en afgekoelde pandancake. Bak dit weer in de oven op 130 graden voor ongeveer 45 minuten en laat het dan in de oven afkoelen. Laat het daarna in de ijskast voor een paar uur opstijven.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

99 posts

Culinair

146 posts

Fashion

112 posts

Lifestyle

294 posts

Travel

92 posts