BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Leven en Liefde   >  Pasafspraak: tips bij het passen van een trouwjurk

Het kiezen van de jurk voor je bruiloft is nogal een ervaring. Het kan echt geweldig leuk zijn; maar er zijn ook zoveel bruidsjurken om uit te kiezen. Waar let je nu op bij het passen van een trouwjurk en hoe zorg je ervoor dat je de juiste kiest? We geven je een aantal praktische tips!

 

1. Doe wat inspiratie op

Doe allereerst eens wat inspiratie op zodat je beter weet waar je naar op zoek bent. Welke bruidsjurken stijl vind je mooi, of wil je misschien liever op zoek naar unieke trouwpak(ken)? Kijk naar de verschillende stijlen van verschillende designers en maak eventueel zelfs een moodboard dat je mee kunt nemen naar de winkel. Zo kunnen de assistenten sneller een jurk vinden die bij jouw smaak past, en kun je direct aan het passen.

2. Begin op tijd

Het is altijd verstandig om een aantal maanden tot zelfs een half jaar voor de trouwdag vast op zoek te gaan naar een trouwjurk. Wanneer je jouw jurk op maat wilt laten maken kan er een behoorlijke levertijd aan vast zitten, en je wilt natuurlijk niet in de stress raken. Daarnaast kan het ook in de winkel zelf wat druk zijn qua afspraken, zeker dagen als zaterdagen zitten snel vol dus maak je afspraak op tijd.

3. Wie gaat er mee?

Denk ook even goed na over wie je mee wilt nemen tijdens je zoektocht naar een trouwjurk. Hoe stellig zijn de mensen in jouw intieme kring in het uiten van hun mening? En van wie kun je een eerlijke mening verwachten zonder dat jouw eigen keuze beïnvloed wordt? Maak een selectie van zo’n drie tot vier personen; dat is meer dan genoeg!

4. Geef de professionals een kans

Er zijn maar genoeg professionals in een bruidswinkel die iedere dag niets anders doen dan het aandragen van jurken aan toekomstige bruiden. Wanneer jij jouw ideeën en voorkeuren doorgeeft mag je ze gerust eens de vrije hand geven: wie weet komen ze wel met een model dat jij tot je verrassing eigenlijk een stuk leuker vindt dan dat wat je in gedachten had.

5. Bepaal een budget

Wanneer je jezelf al wat georiënteerd hebt op het gebied van de mogelijkheden, stijlen en ontwerpers is het verstandig om een budget te bepalen. Je geeft dit budget in de bruidswinkel aan zodat zij de jurken kunnen zoeken die bij jouw voorkeuren en budget passen. Zo kom je niet voor teleurstellingen te staan!

In samenwerking met Koonings

Bron afbeelding: Tattsiana / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts