Pecanbroodjes zie je weleens bij bakkerijen of bij de Lidl te koop, maar je kunt ze heel makkelijk zelf maken. Je hebt niet veel ingrediënten nodig, wellicht dat je ze allemaal al thuis hebt liggen. Voor het gemak wordt er in dit recept van gastblogger Elisabeth Akca kant-en-klare bladerdeeg gebruikt. Simpel, maar superlekker!
Wat heb je nodig voor deze pecanbroodjes?
- 5 plakjes bladerdeeg
- 125 gr pecannoten (ongezouten)
- 75 gr maple siroop (ahornsiroop)
- Klein beetje zout
- Extra pecan ter decoratie
- Eigeel
Bereidingswijze:
Laat het bladerdeeg allereerst ontdooien. Maal 125 gram ongezouten pecannoten met de siroop en zout in een keukenmachine tot je een pasta krijgt. Pak een vel bladerdeeg en leg een beetje van de pecan-pasta in het midden erop. Maak aan de zijkanten van het bladerdeeg schuine inkepingen.
Vouw de lapjes vervolgens naar binnen en druk ze in het midden een beetje aan zodat ze niet open zullen klappen. Smeer de pecanbroodjes met wat eigeel en decoreer het eventueel met stukjes pecannoot. Bak het in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 20 minuten tot de pecan vlechtbroodjes goudbruin en gaar zijn.
Kimberley
Echt heel mooi!
Halima
Jij hebt echt een goede smaak!