BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Accessoires   >  Pijnlijke schoenen? Tips om ze in te lopen

Ben je net zo blij met je prachtige nieuwe schoenen voor dat ene feestje, blijken ze eenmaal thuis verschrikkelijk te lopen. Je wilt natuurlijk niet de hele avond last hebben van je pijnlijke voeten en je bed inkruipen met tientallen beginnende blaren. Gelukkig kun je dit schoendraagleed voorkomen door je schoenen van tevoren goed in te lopen.

Maar: hoe kun je je schoenen inlopen zonder dat het alsnog een levende nachtmerrie is? Je kunt je schoenen natuurlijk naar de schoenmaker brengen om ze te laten oprekken, maar zijn er ook andere hulpmiddelen om pijnlijke voeten te voorkomen (zonder je schoenen te hoeven weggooien)?

Inlopen: stapje voor stapje

Draag je schoenen niet direct de eerste dag urenlang. Daarmee kwel je jezelf en je voeten onnodig, en de volgende dag zie je er alweer tegenop om ze weer te dragen.

De eerste dag kun je beginnen met één tot twee uur rondlopen, om daarna weer lekker je sloffen aan te trekken. De tweede dag draag je ze vier uurtjes, de derde dag nog ietsje langer, en zo heb je na een week de schoenen al een hele dag gedragen.

Een beetje hulp van je sokken

In de veilige omgeving van je huis kun je je meest foute sokken uit de kast trekken en samen met je pumps aantrekken. Op deze manier rek je je schoenen al snel wat meer op dan je zou doen zonder sokken.

Bovendien worden je zere voeten meteen wat verzacht door het badstof tussen je voet en je schoen. Wil je toch naar buiten? Kies dan een wat meer charmante optie (of gewoon lekker niet!).

Een beetje hulp van de krant en föhn

Natte kranten kunnen ’s nachts meehelpen aan het voorkomen van jouw schoendraagleed. Vochtige schoenen zijn namelijk iets soepeler. Door ze een nachtje met natte kranten te laten staan kun je ze de volgende ochtend meteen aantrekken.

Als je schoenen dan weer opdrogen, nemen ze iets meer de vorm van jouw voeten aan. Handig! Overigens kun je je schoenen ook wat soepeler maken door ze te föhnen terwijl je de schoenen aan hebt. Voor de koude wintermaanden iets aantrekkelijker dan natte kranten.

Koud klusje

Heel gemakkelijk en heel effectief: je schoenen in de vriezer zetten. Vul twee plastic zakjes voor de helft met water, druk het overige lucht eruit en stop ze – goed afgesloten natuurlijk – in je schoenen. Probeer je hele schoen ermee te vullen.

Als je je schoenen een nacht in de vriezer legt, zal het water bevriezen en daarmee uitzetten: zo wordt je schoen opgerekt zonder dat het jou pijnlijke voeten bezorgt!

In samenwerking met Sacha

Bron afbeelding: Far_Away / Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts