BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Prepaid: bellen zonder abonnement

Lang niet iedereen vindt het fijn om de beschikking te hebben over een mobiel abonnement. Veel mensen vinden het dan ook belangrijk om bijvoorbeeld hun kosten ten allen tijde zelf in de hand te hebben.

Met een abonnement lijkt dat wel zo, maar in de praktijk pakt dat toch vaak net even iets anders uit. In dit geval biedt prepaid bellen wellicht de perfecte oplossing.

Bellen zonder abonnement wordt op deze manier zonder probleem mogelijk gemaakt. Dit geldt overigens niet alleen voor onderweg bellen, ook internetten is met een prepaid oplossing perfect mogelijk.

Kan prepaid ook voor jou de perfecte oplossing betekenen? Je komt het ongetwijfeld te weten in dit interessante artikel!

Prepaid versus een telefoonabonnement

Voor veel mensen is het afsluiten van een telefoonabonnement voor de hand liggend. Wanneer men er echter verder over gaat nadenken kan men zomaar tot het besluit komen dat de keuze voor een prepaid oplossing mogelijks toch praktischer en veiliger is. Dit heeft niet in het minst te maken met het feit dat je nooit teveel kan betalen voor je mobiele diensten.

Je bepaalt helemaal zelf welk bedrag je stort als tegoed en of je dit bedrag gaat aanvullen wanneer ze is opgebruikt of niet. Dit maakt prepaid overigens niet alleen een geschikte keuze voor volwassenen, maar ook voor jongeren.

Gebruikmaken van een prepaid mogelijkheid zorgt er namelijk voor dat de ouders steeds het verbruik van hun zoon of dochter in het oog kunnen houden. Zo kunnen heel wat onaangename financiële verrassingen worden voorkomen!

Prepaid mobiel internet, hoe werkt dat precies?

Bellen zonder abonnement is dus geen probleem, maar hoe staat het dan precies met mobiel internetten? Ook dat is als prepaid klant perfect mogelijk. De manier waarop er wordt gewerkt is eigenlijk perfect vergelijkbaar met gewoon prepaid bellen. Dit betekent dat net zoals bij het bellen en sms’en ook het verbruik van je mobiel internet gewoon van je beschikbare tegoed wordt afgetrokken.

In principe wordt er steeds een bepaalde kostprijs per MB aangerekend. Heel wat providers maken het ook mogelijk om een bepaalde voordeelbundel te activeren. In dit geval wordt de prijs van de bundel in één keer van je tegoed afgetrokken waarna je bijvoorbeeld over een specifiek aantal MB’s komt te beschikken.

Op deze manier is het ook voor zij die hebben gekozen voor prepaid mogelijk om te besparen op hun mobiel internet.

Snel extra beltegoed met de ‘Opwaarderen App’!

Een klein nadeel om rekening mee te houden bij prepaid zonder abonnement is dat je zomaar op een ongewenst moment zonder tegoed kan komen te zitten. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld de Opwaarderen App is het mogelijk om meteen extra beltegoed toe te voegen.

Je kan hiervoor gebruikmaken van verschillende betaalmethodes en het beltegoed is nagenoeg meteen beschikbaar. Vanuit de mobiele app is het bovendien niet alleen mogelijk voor prepaid klanten om hun beltegoed op te waarderen, daarnaast kunnen er ook gamecards en giftcards in aangekocht worden.

Voor prepaid gebruikers kan het dan ook zeker de moeite waard zijn om een mobiele applicatie zoals deze op hun smartphone te installeren.

Bron afbeelding: Kenchiro168/Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts