BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Printen via wifi – zo gaat dat

Wat is het toch fijn als je je computer niet met een kabel op je printer hoeft aan te sluiten om te kunnen printen of scannen. Dat je gewoon met je laptop op schoot elders in huis de printer aan het werk kan zetten. Dat kan met behulp van een wifi printer. We leggen uit hoe je voor elkaar krijgt dat ook jij kunt printen via wifi. En dat begint uiteraard met het aanschaffen van een wifi printer.

Printer in gebruik nemen
Bij het in gebruik nemen van de printer, sluit je deze uiteraard aan op de stroom. In sommige gevallen zal de wifi printer vervolgens zelf aan gaan, maar het kan ook dat je eerst nog op de powerknop moet drukken. Op het display van de printer kun je vervolgens naar ‘instellingen’ of iets soortgelijks gaan. Zoek daar naar WiFi of WLAN. Als je daar op drukt, zou je vervolgens de draadloze internetwerken moeten kunnen zien die de printer detecteert. Selecteer het netwerk waar je ook met je computer (of tablet of smartphone) gebruik van maakt en voer het wachtwoord van dit netwerk in. De printer is nu verbonden jouw wifi-verbinding.

Software downloaden
Vervolgens is het zaak dat ook je computer de printer weet te vinden via datzelfde draadloze internetnetwerk. Hiervoor moet je de printer installeren op je computer. Mogelijk heb je daarvoor software bijgeleverd gekregen op een cd-rom. Is dit niet het geval of kun je geen cd’s invoeren in je computer, ga dan naar de website van de fabrikant van jouw printer. Bij een Brother printer ga je dus bijvoorbeeld naar www.brother.nl. Zoek daar naar jouw model printer en download de bijbehorende software. Dit is gewoon te allen tijde gratis mogelijk.

Printer installeren en verbinden
Vervolgens open je het bestand dat je hebt gedownload. De installatiewizard zal nu tevoorschijn komen en je door het installatieproces lopen. Eerst wordt waarschijnlijk software geïnstalleerd waarmee je bijvoorbeeld kunt scannen en andere programma’s voor de printer. Vervolgens zal je gevraagd worden of je de printer wilt verbinden met een kabel of via de wifi. Kies voor dat laatste. De computer gaat dan de printer opsporen binnen het wifi-netwerk en contact leggen. Als het goed is, lukt het om die verbinding te leggen en kun je vanaf dat moment opdrachten naar de printer sturen zonder daarvoor een kabel nodig te hebben. Ook kun je vanaf je computer, vanuit het bijbehorende programma, opdrachten geven om te scannen.

Als standaardprinter instellen
Het kan zijn dat je tijdens het installeren van de printer gevraagd is of deze als ‘standaard’ ingesteld moet worden. Dat wil zeggen: de printer die altijd de opdrachten vanaf de computer krijgt, tenzij je dat zelf handmatig aanpast. Is dit niet het geval en heb je met deze computer eerder al een andere printer gebruikt, dan moet je dit even zelf aanpassen. Hiervoor ga je naar het configuratiescherm en vervolgens naar ‘apparaten en printers’. Klik met de rechtermuisknop op de printer die je zojuist geïnstalleerd hebt en selecteer ‘Als standaardprinter instellen’. Alle programma’s selecteren nu automatisch je nieuwe wifi-printer.

Wil je ook kunnen printen vanaf je smartphone of tablet? Download dan de app Cloudprinter. Met deze app kun je je printer ook koppelen aan je smartphone of tablet!

Bron afbeelding: New Africa / Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts