BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Recept: Bladerdeeggebakjes met banketbakkersroom

Met bladerdeeg kun je eindeloos variëren, je kunt er écht alle kanten mee op. Nima van Cuisine La Nima laat ons zien hoe je op een heel makkelijke manier lekkere bladerdeeggebakjes met banketbakkersroom kunt maken. Uit één pak bladerdeeg haal je ongeveer 20 stuks. Voor een snelle manier heeft ze gebruik gemaakt van een kant-en-klaar mix voor banketbakkersroom, maar je kunt het natuurlijk ook helemaal zelf maken.

Benodigdheden:

  • 1 á 2 pakken bladerdeeg
  • 1 zakje Dr.Oetker Mix voor banketbakkersroom
  • 250 ml verse slagroom
  • 350 ml water
  • 1 ei

Hoe ga je te werk?

Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd elke bladerdeeg door het midden. Vouw elke stuk bladerdeeg dicht met je vingers. Gebruik geen vork, we willen namelijk geen gaten in het bladerdeeg hebben!
Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer over elk plakje wat eigeel voor een mooi kleurtje.

Image Hosted by PicturePush

Schuif de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius. Na ongeveer een kwartier zijn de plakjes bladerdeeg gaar en goudbruin. Laat ze goed afkoelen en pak dan een mesje. Snijd elk gebakje een beetje in, zodat de banketbakkersroom-vulling erin kan.

Image Hosted by PicturePush

Bereid intussen de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op het zakje. Dus met water en verse slagroom. Klop het mengsel eerst op de laagste stand en na circa twee minuten op de hoogste stand tot het de gewenste dikte heeft. Laat de banketbakkersroom voor 5 min opstijven in de koelkast.

Doe de vulling in een spuitzak of van die puntige snoepzakken. Het kan ook prima met een lepel, mocht je geen spuitzak tot je beschikking hebben. Spuit of lepel wat vulling in de bladerdeeg en ga zo door met elk gebakje. Zet deze bladerdeeghapjes in de koeling tot je ze gaat serveren.

Image Hosted by PicturePush

Bestrooi eventueel met poedersuiker voordat je ze serveert. Is lekker en een stuk mooier!

Image Hosted by PicturePush

Ingepakt, en klaar om mee te nemen!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts