Hoe vreemd het ook mag klinken, hoe goed het eigenlijk smaakt! Deze bloemkool pannenkoeken zijn heerlijk en ideaal wanneer je bloemkool eens voor de verandering op een andere manier wilt eten. Het is een eenvoudig recept van gastblogger Nima waarvoor je niet zoveel ingrediënten nodig hebt.
Ingrediënten:
- bloemkool
- eieren
- zout
- eventuele kruiden naar smaak
Hoe ga je te werk?
Kook de bloemkool roosjes in 15 á 20 minuten gaar, zodra ze gaar zijn laat je ze in een vergiet even afkoelen. Stamp ze dan met een vork of een stamper klein. Klop wat eieren in een aparte kom los. De hoeveelheid kun je zelf bepalen, ligt er maar net aan hoeveel bloemkool je gebruikt. Meng de bloemkool en eieren goed samen, breng op smaak met zout en eventuele kruiden en schenk het mengsel vervolgens in een verwarmde pan waarin een beetje olie zit.
Bak het zoals een pannenkoek of aardappeltortilla aan beide kanten gaar en lichtbruin. Laat het rustig garen aan de ene kant en draai het dan pas om, omdat deze bloemkool pannenkoeken snel uit elkaar kunnen vallen.
Je kunt ook kleine bloemkoolpannenkoeken maken door gebruik te maken van een vormpje (cirkelvormig) of een glas. Leuk voor de kinderen bijvoorbeeld, wees creatief!
Serveer de bloemkool pancakes met eventueel frietjes, kibbeling en een lekker sausje. Eet smakelijk!
chucky1012
Leuk om eens pannenkoeken te bakken met een andere vulling 😉
Het ziet er zo heerlijk uit.
Esther
Ze doen me een beetje denken aan de broccoli burgers die ik een tijdje geleden eens maakte. Ik ga ‘m zeker onthouden, misschien eens lekker voor de verandering 🙂
Kirsty
Ohh wat lijkt me dit heerlijk zeg! Ik ben gek op bloemkool <3
Manon
Oh dat klinkt apart, dit wil ik wel eens een keer proberen!
Isabel Cristina
Ben erg benieuwd! Bloemkool vind ik namelijk erg lekker!
Chahrazad
Wij eten ze ook zo, alleen dan niet gestampt. Heerlijk!!
x
Michaela
Dat ziet er overheerlijk uit! Wil ik zeker eens proberen 🙂
Claudia
Oke, het klinkt niet heel lekker maar bij een maaltijd kan het misschien wel lekker zijn. Ik wil ooit nog een keer een pizza maken met een bloemkool bodem.
Sarah
Ik maak weleens een bloemkool charmilla, met tomaten uien knoflook en verse kruiden, maar dit lijkt me ook lekker en nog makkelijker!
Babyvilla
Hoi onze dochter van bijna 2 jaar eet de laatste tijd erg slecht.Daarom was ik ook erg benieuwd!Hij is erg in de smaak gevallen:)Gaan we zeker vaker maken!